Truineer Nieuws melden?

Laatste kermis voor paardenmolen

Wie in Sint-Truiden nog wil genieten van de paardenmolen van Marcel Turelinckx, moet dat nu doen. Gisteren was het alvast een stormloop richting deze attractie. Vanaf 2023 mogen er ingevolge een beslissing van de Vlaamse Overheid immers geen pony’s of paarden meer gebruikt worden in carrousels op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen.

Marcel: “ik vind het een pijnlijke beslissing. Maar tot eind 2022 ga ik door. Intussen maak ik werk van een nieuwe attractie. Wat die inhoudt, hou ik liever nog even voor mezelf.”

Nog dit: “ik doe geen enkele pony van de hand. Ze zullen bij mij een natuurlijke dood sterven. En intussen geef ik ze al wat ze nodig hebben om gelukkig te zijn. Net als mijn pony’s zal ik later ook de kleine kindjes missen die zoveel plezier beleefden op mijn carrousel. Sommigen zijn zelfs topruiters geworden.”

Nog dit naar alle dierenrechtenactivisten. “Dieren hebben rechten. Die heb ik altijd gerespecteerd. Ik verzorgde en verzorg mijn pony’s alsof het mijn kleine kinderen zijn.”

Interview 2020