Truineer Nieuws melden?

Laat je postzegels afstempelen in een Sea King

Op 30 augustus as wordt op de basis van Koksijde een serie postzegels voorgesteld met de afbeelding van vijf vliegtuigen die voor de Belgische Luchtmacht betrokken waren bij humanitaire missies. Truienaar Celle De Petter, ex-commandant C130 en zijn Mirage 5 BD 09 Restoration Group van Brustem zijn erbij betrokken.

Celle De Petter legt uit: “Midden 2020 is het idee ontstaan in TEAM BD 09 om mee te dingen bij bpost om een nominatie in de wacht te slepen voor het uitbrengen van een reeks postzegels met foto’s van militaire vliegtuigen. De selectie is niet min en van de vele tientallen ingediende projecten is TEAM BD 09 er in geslaagd om uiteindelijk bij de laatste 20 genomineerden te horen. Van de 20 geselecteerde inzendingen editie 2022 zijn er nadien 2 uitverkozen om als top of the bill volledig manueel gegraveerd te worden. Onnodig te vermelden dat TEAM BD 09 zeer fier is om naast de inzending ‘Pleinen van Charleroi’ Timbres-poste: le patrimoine carolo est à l’honneur cette année ! – Télévision locale de Charleroi et sa région – Thuin – Chimay – Basse Sambre (telesambre.be), weerhouden te worden met de serie ‘Vliegtuigen met Humanitaire missie’ voor het graveren.”

Voostelling zegels en unieke afstempeling op 30 augustus
Bpost en Defensie stellen op 30 augustus de bijzondere postzegeluitgifte ‘Vliegtuigen met humanitaire missie’ voor, die gewijd is aan de vliegtuigen van de 15 Wing in Melsbroek en de Sea
King van de vliegbasis in Koksijde. Deze vliegtuigen droegen hun steentje bij aan de reddingsoperaties en humanitaire interventies. Op deze dag zal een tijdelijk postkantoor ingericht worden in de Sea King te Koksijde en zal er een afstempelaar aanwezig zijn. Zo krijgen alle postzegelblaadjes een unieke afstempeling. Registreer HIER, want de plaatsen zijn beperkt.

 

Van 4 tot 12 augustus ook Koksijde Air
Daarnaast is de Koksijde Air base ook open van 4 juli tot 12 augustus. Tijdens deze weken kunnen de bezoekers ontdekken hoe de Luchtcomponent van Defensie een grote metamorfose ondergaat. Modernere nieuwe toestellen maken hun opwachting. Zo werd de bekende Sea King vervangen door de hypermoderne NH-90. Ook de C-130 Hercules mocht op pensioen, en kwam er de Airbus A400M in de plaats. Met deze zomeropening wil Defensie de bezoekers tonen hoe een moderne Luchtmacht de vrede en de veiligheid van ons land en zijn inwoners kan beschermen. Tijdens deze periode kunnen de bezoekers ook echt plaats nemen in één van de helikopters. Ook de Sea King is toegankelijk voor het publiek. De toegang is gratis. Inschrijven is wel verplicht op de website: https://bookwhen.com/nl/koksijde-summer-expo-22#focus=ev-s5vi-20220804103000