Truineer Nieuws melden?

De eigen jeugd legt KSTBB geen windeieren

Laatste aflevering in onze reeks 75 jaar KSTBB. Met een doordreven visie, voornamelijk gebaseerd op een intense en professionele jeugdwerking onder leiding van bekwame en hoog gequoteerde trainers, probeert de club al een tijd en tot op vandaag de eigen jeugd zoveel mogelijk te laten functioneren en te integreren in de club. Met resultaat.

Met de nieuwe jeugd-gerichte visie kwamen ook al snel de eerste resultaten binnen.  Een uitzonderlijke lichting met jongens van onder de kerktoren brachten tussen 2010 en 2015 verschillende jeugdtitels en provinciale bekers binnen.  In 2012 brachten onze miniemen (U16) het zelfs tot de Final Four van Vlaanderen.

Met deze lichting ging KSTBB ook aan de slag om terug aan de weg naar boven te timmeren.  De jeugdtrainers van de succesvolle lichting, Johan Claus en André De Ridder, integreerden de jonge talenten in de eerste ploeg, aangevuld met enkele ervaren pionnen.

Onder coaches Joris Swillen en Jo Lesuisse begon de opmars naar het landelijke toneel nu echt.  Vanuit 2e provinciale stonden onze heren A op 2 jaar tijd in 2015 terug in 2e landelijke.

In 2017 nam Genkenaar Bart Bormans het stuur over.  Er werd gericht gerecruteerd en de promotie naar 1e Landelijke bleef ook niet lang op zich wachten.  Seizoen 22-23 zal het 6e seizoen voor de succescoach worden.  Ook de B-ploeg van KSTBB speelt ondertussen op het hoogste Limburgse niveau (1e provinciale). Deze kern bestaat komend seizoen voor 100% van spelers uit eigen jeugdopleiding.

Ondertussen wordt er achter de schermen opnieuw hard gewerkt in de jeugdopleiding.  In 2019 brachten onze U12 opnieuw een beker van Limburg naar Sint-Truiden.  De opvolging is dus verzekerd.  Niet alleen in Limburg en Vlaanderen lieten onze jeugdploegen hun spierballen zien.  In ’12, ’14, ’16 en ’19 nam onze club met verschillende jeugdploegen deel aan het grootste internationele jeugdtornooi van Europa: het Paastornooi van Wenen waar meer dan 700 ploegen uit alle hoeken van het continent elkaar treffen.