Truineer Nieuws melden?

CC De bogaard: al 4000 kaarten de deur uit

Cultureel Centrum De Bogaard heeft een vliegende start genomen richting het nieuwe seizoen. Zo zijn er intussen al 4000 kaarten verkocht. Directeur Véronique Moiës ziet redenen voor dat succes.

4000 tickets op 1 week voor nieuw seizoen CC de Bogaard

CC de Bogaard gaf vorige week dinsdag het startschot voor de ticketverkoop van seizoen 2022-2023. Tien dagen later staat de teller al op bijna 4000 tickets. “Dat zijn 10 volle zalen! En de reserveringen blijven maar binnenstromen.” glundert een zichtbaar fiere, maar ook opgeluchte directeur Véronique Moiës. “Na twee moeilijke jaren met coronamaatregelen die zorgden voor periodes van sluiting en uitgestelde voorstellingen, is het geweldig om te zien hoe enthousiast ons publiek is om opnieuw van een voorstelling of concert te kunnen komen genieten. We tekenen bovendien goeie cijfers op in een tijd van hoge inflatie en dure energieprijzen. Dat zegt veel over hoe belangrijk cultuurbeleving is voor veel mensen. Maar ook cultuurliefhebbers die het financieel moeilijk hebben, kunnen bij ons terecht dankzij het UiTPAS kanstarief. Met die UiTPAS kan het publiek ook punten sparen en inruilen voor leuke cadeaus of korting op een voorstelling.

Zomeravonden effect

Humor blijft de grote trekker in het aanbod met klinkende namen als Alex Agnew, die zijn voorstelling zo snel uitverkocht dat er in overleg met het management een tweede datum werd toegevoegd. Wie daar bij wilt zijn, moet zich haasten. Voor Els de Schepper zijn er geen tickets meer, want haar voorstelling is al helemaal uitverkocht. Gaan ook hard: Michael Van Peel, Adriaan Van den hoof en de Comedy-avond bij Humphrey, de bistro van het CC. Maar ook nieuwe namen doen het goed. “We merken duidelijk een ‘Zomeravonden-effect’ bij Jade Mintjens. Zij stond in de finale van Humo’s Comedy Cup en we programmeerden haar vorige week tijdens onze Zomeravonden op het openluchtpodium onder de Abdijtoren. Ze is daar duidelijk in de smaak gevallen. En ook dat is een speerpunt in onze werking: nieuw talent een podiumkans geven.” legt directeur Moiës uit.

Levenslang leren
Een segment in het aanbod dat het seizoen na seizoen beter doet, zijn de lezingen. “Levenslang leren is voor veel mensen iets dat bij hun vrijetijdsbeleving is gaan horen. Daar spelen we op in door lezingen te programmeren die leerrijk, maar ook entertainend zijn.” En dat slaat aan, want zo loopt het bijvoorbeeld storm voor De Bourgondiërs van Bart Van Loo. Ook leuk in dat segment: de wetenschapsshow van moleculair bioloog Hetty Helsmoortel.

Publiekstrekkers
Het aanbod wordt verder gekruid met rasacteurs en topmuzikanten. Sien Eggers speelt zowel moeder als dochter in U bent mijn moeder. “Een eerlijke, aangrijpende en voor heel wat mensen herkenbare voorstelling over een dochter die worstelt met de aftakeling van haar dementerende moeder”. Lucas Van den Eynde en Tom Van Dyck schitteren in de tagikomedie EX, waarin een afwezige ex een gezellige barbecue doet omslaan in een nachtmerrie. Moiës: “Pijnlijk, maar ook grappig en heerlijk gespeeld, een aanrader.” Ook muziekliefhebbers hebben weer iets om naar uit te kijken in seizoen 22-23. Flip Kowlier, Frank Vander Linden, Hugo Mathyssen zijn maar enkele van de grotere namen. Verder op het programma ook klassiek met een concertreeks rond de belgische componist César Franck en jazz in de Academiezaal.

Tickets zijn te koop via debogaard.be, 011 701 700 of via de UiTbalie in het CC (ma-vr 12-18u, za 10u-
16u).