Truineer Nieuws melden?

Zaterdag kick-off Levensloop op Stayen

Zaterdag is het de kick-off voor Levensloop 2022 op Stayen met optredens en een wereldrecordpoging 30.000 kaarsjes. Maar daar blijft het niet bij. Deze kick-off is slechts het begin.

“Na 2 zware coronajaren is het weer tijd voor een volwaardig Levensloopjaar!” zegt kersvers  voorzitter Kris Marguillier enthousiast. “Deze kick-off is slechts het begin. We gaan voor een topjaar  met vele nieuwe ideeën. We hebben allemaal afgezien tijdens de pandemie maar wie  geconfronteerd werd met kanker in zijn omgeving voelde bijkomende onmacht. Als je je kennis,  familielid of vriend in die sfeer niet eens een knuffel mag geven, dat komt erg hard aan. Daarom gaan  we op 1 oktober voor een ingetogen en warm evenement onder de Veemarkthal met veel aandacht  voor zij die dit meemaken. De aanloop daarnaartoe start nu zaterdagavond op Stayen.” 

Terwijl oa. Aahja en danser Daan Benaets het beste van zichzelf geven op de middenstip zetten meer  dan 60 vrijwilligers de tribune letterlijk (maar gecontroleerd) in vuur en vlam. “De gedrevenheid is  groot!” weet Peter Deltour die de recordpoging coördineert. “We zijn goed voorbereid en zijn zeker  dat het gaat lukken!” Dit zal wereldwijd de eerste keer zijn dat een stadion van die omvang verlicht  wordt door kaarslicht. De Violincheli Brothers hebben spijtig genoeg moeten afhaken, maar met  Emmy d’Arc (artiestennaam van de Alkense Ine Tiolants) hebben we niet alleen een topact en Rising  Star ter vervanging, haar muziek zal tegen een achtergrond van kaarslicht volledig tot zijn recht  komen. 

Tickets zijn verkrijgbaar via www.stvv.com en ter plekke de avond zelf. Deuren 19u30, de show start  om 20u30. Voor 10 euro krijg je toegang en zijn er 6 kaarsjes “van jou”, alle inkomsten gaan integraal  naar Levensloop Sint-Truiden.