Truineer Nieuws melden?

Veel interesse voor Truiense openluchtexpo Belevingen

Over Kunst Groen vzw
Kunst Groen is een Haspengouwse vereniging die de talrijke groene ruimten in en rond Sint-Truiden wil confronteren met beeldende kunst. Kunst en groen samenbrengen in samenwerking met lokale en nationale kunstenaars en zo een kweekvijver voor artistiek talent zijn van eigen bodem, dat is de missie van de vereniging.
Samen met partners gaat de vzw aan de slag om Sint-Truiden op artistiek vlak op de kaart te zetten.

Eind mei opende vzw Kunst Groen hun tweejaarlijkse openluchtexpostitie in het natuur-en wandelgebied van Bevingen. Twintig kunstenaars verrassen de bezoekers en zetten aan tot doen en denken. Een geslaagde formule.

Tweejaarlijks organiseert vzw Kunst Groen een in situ kunstproject in en rond Sint-Truiden. Centraal staan de kunstenaars die aan de slag gaan met de omgeving zodat uit elke editie nieuwe kunstwerken ontstaan die perfect geïntegreerd zijn in de omgeving.

Voor editie 2022 koos de organisatie het mooie natuur-en wandelgebied van Bevingen. Op een route van 4 km stellen 20 kunstenaars tentoon met telkens verrassende en prikkelende werken en dit wordt zeer gesmaakt door de bezoekers.

‘ Al meer dan 4.000 bezoekers kwamen langs en genoten van de kunstwerken en het wandelgebied’, zo zegt Kunst Groen voorzitter Ludwig Vandenhove enthousiast. ‘Wij zijn dan ook zeer blij dat zowel toevallige passanten als de gerichte kunstliefhebber ons project genegen zijn.’

Dat deze editie zowel inhoudelijk als naar bezoekersaantallen een groot succes is pleziert ook curatoren Frank Delbeke en Raf Roefflaer.

‘’ Het is telkens een hele uitdaging om een goede mix van kunstenaars te vinden en deze in contact te brengen met de groene ruimte en het succes van deze editie geeft zowel ons als de kunstenaars energie om verder te doen’’ zegt het duo.

De openlucht expo loopt nog tot eind september en is gratis toegankelijk.

Het project krijgt de gewaardeerde steun van Stad Sint-Truiden, Erfgoed Haspengouw en Cera Foundation.