Truineer Nieuws melden?

Mooi deelnemersveld voor Haspengouw Culinair

Haspengouw Culinair is terug. Op zondag 18 september vindt het evenement opnieuw plaats op de Grote Markt, een initiatief van de vzw Cosmowing. Negen deelnemende restaurants uit Haspengouw en hun chefs zijn bekend. De naam van een gastkok volgt later.

Enkele nieuwe chefs 
We verwelkomen dit jaar enkele nieuwe chefs en restaurants. Bij de Stadt van Luyck nam chef Paolo Pollice de keuken over. En dat deed hij met verve want hij werd door de culinaire recensenten al meteen getrakteerd op een stevige 15/20 in Gault&Millau. Ook een nieuwkomer op het evenement is Bistro Philippe uit Alken die zijn sporen verdiende als traiteur en nu veel lof oogst als chef in zijn eigen restaurant dat ook behoort tot de lijst van Jeunes Restaurateurs (JRE). Voor Ziggy Vandemeulebroeke is het evenement dan weer niet nieuw maar hij doopte Den Ambacht om tot Bar Crevette. Een nieuw concept waarin hij zijn heerlijke visgerechten serveert als tapa’s. Ook chef Ayt Ems nam al eerder deel met zijn restaurant Blanc in de Diesterstraat. Intussen opende hij ook ‘Bleu’ op de Groenmarkt waarmee hij ook meteen is terug te vinden in de gids. Ook een chef om naar uit te kijken dus.

Vaste waarden én een wit konijn 

Op deze 24ste editie kunnen we natuurlijk ook weer rekenen op een aantal vaste waarden die al velen jaren op de afspraak zijn en elk jaar opnieuw blijven verrassen. Bistro Zutt, Coco Pazzo, Hoeve Roosbeek, De Gebrande Winning en grillrestaurant Os (ism Bake Away) zijn stuk voor stuk toppers in hun genre en leveren al jarenlang kwaliteit aan hun gasten! Naast 9 Haspengouwse Chefs, gaat bezieler van het evenement Pascal Vossius vanaf dit jaar, voor elke editie ook op zoek naar een chef van buiten Haspengouw, een ambassadeur die het evenement ook in zijn regio zal promoten. Benieuwd welk wit konijn hij voor deze editie uit zijn hoed zal toveren! 

Opbrengst voor het goede doel

“Nieuw dit jaar is dat het evenement georganiseerd wordt door de pas opgerichte vzw Cosmowing waarmee 7 ondernemers samen een hommage brengen aan het gelijknamig kunstwerk van Koen Vanmechelen op de Groenmarkt. Het kunstwerk is een ode aan het zorgrijke verleden van de stad Sint-Truiden. Dit idee brengen we met onze vzw in de praktijk door met Haspengouw Culinair een evenement te organiseren waarvan we de opbrengst schenken aan een lokaal sociaal project” vertelt kersvers voorzitter Luc Heylands.