Truineer Nieuws melden?

KSTBB 75 jaar – Remember de vrijwillige degradatie

KSTBB, deel 6. De vrijwillige degradatie naar tweede provinciale leidde tot een interne volksverhuis. Wat daarna gebeurde doen we vanaf heden al voor een deel uit de doeken.

© Archief STBB

Bij het begin van het seizoen 1994-1995 was het bestuur o.l.v. Jules Elen volledig ontslagnemend.

Naar tweede provinciale

De nieuwe nood-voorzitter Ludo Van Beeck verraste de media met een vrijwillige degradatie naar 2de provinciale. Door deze overwogen terugstap vertrokken E. Vanwelkenhuysen en E. Jungbluth naar Beringen (3de nationale), M. Verstraeten, J. Mousseau naar Bree (2de nationale).

Ouderdomsdeken P. Schiltz en Jo Sneyers werden terug naar de oude stal gehaald en vulden met hun ervaring de jonge kern uitstekend aan. Toen ook P. Lesuisse de rangen vervoegde, stevende de ploeg rechtstreeks naar de titel.

De wegen scheidden

Ondanks meerdere pogingen van oud-voorzitter Jules Elen en Ludo Van Beeck om de 3 Truiense club tot een alliantie te brengen, scheiden de wegen van STBB, Trubac en STBB ’81 zich nu pas echt. Steven Putzeys en enkele ontgoochelende jongeren kozen voor STBB ’81 dat terugkeerde naar sporthal Tuinwijk. STBB bleef in de sporthal Jodenstraat en eindigde op de 5de plaats, terwijl Trubac zijn eigen leventje bleef leiden.