Truineer Nieuws melden?

Fiesta Mondial

Zondag as, 31 juli, is het stadspark alweer het decor van een exotisch wereldfeest: Fiesta Mondial. De avond daavoor organiseren de jongeren van IntercambioSO van 20u tot middernacht het voorprogramma met Bar Mondial.

Sint-Truiden is een bruisende stad waar heel wat menselijke verhalen elkaar kruisen. Die kleurrijke verscheidenheid staat centraal op het jaarlijkse zomerfestival van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) in samenwerking met het stadsbestuur. ‘Fiesta Mondial is een festival mét een boodschap. Het is een feest waar Truienaren van allerlei achtergronden elkaar in een exotische sfeer kunnen ontmoeten’, aldus schepen van Internationale samenwerking Stijn Vanoirbeek.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Na een pauze van 2 jaar trekt Fiesta Mondial opnieuw naar de groene oase van het Truiense stadspark. Rond de Ark van het Park wordt de werking dit jaar heropgestart met een gezellige, kleinere versie van het wereldfeest.

‘Dit is een logische keuze. Vandaag ziet onze wereld er niet meer hetzelfde uit als in 2019, toen de laatste editie plaatsvond. Deze boodschap willen we ook brengen met dit vernieuwde concept’, verduidelijkt schepen Vanoirbeek. ‘Op Fiesta Mondial hebben we extra aandacht voor de duurzame ontwikkelingsdoelen, die wij als stadsbestuur hoog in het vaandel dragen. Hiermee zal zowel jong als oud al spelenderwijs kunnen kennismaken.’

Cocktails en zwoele muziek

Daarnaast keren de gesmaakte sterkhouders van de voorbije jaargangen gewoon terug.

‘Bezoekers kunnen opnieuw proeven van gerechtjes van overal ter wereld, gezellig rondsnuisteren op de multiculturele markt of onderuitzakken aan het exotische terras’, vervolgt de schepen. ‘Een portie muziek maakt het plaatje compleet. De avond voordien geven de jongeren van IntercambioSO een voorsmaakje van dit alles op Bar Mondial. Met cocktails en zwoele dansnummers brengen ze zusterstad Nueva Guinea dichter bij Sint-Truiden. Kortom: ook deze zomer verandert onze stad in een tropisch paradijs.’