Truineer Nieuws melden?

Een steile opgang

Nadat KSTBB in 1972 promoveerde naar de nationale afdelingen was er geen houden meer aan. Ook eisten de eerste Amerikanen een hoofdrol op.

In 1970 miste STBB in extremis de kans om te promoveren, na een verloren testmatch van Optima Tessenderlo, maar één jaar nadien was het bingo. De legendarische testronde tegen favoriet Zillerthal Beringen op 1 april 1972, werd – na een spannende verlenging – door STBB gewonnen. De definitieve doorbraak naar Nationale was een feit. De promotie viel samen met de welgekomen verhuis naar de Sporthal Tuinwijk, waar KSTBB nu opnieuw gehuisvest is.

Meet smaakmaker Tom Henry

Het derde seizoen in de 4de afdeling (1975) behaalde een sterk Antwerps getint STBB de titel. De smaakmaker van het seizoen was Tom Henry. Deze spectaculaire zwarte parel werd door de ontstane supportersclub “D”rop en D’ruiver” op handen gedragen. Na één seizoen moest super-Tom al opstappen wegen gedragsproblemen en werd hij vervangen door Dave Burns. Deze sympathieke asceet was de grote bezieler van het team dat in 3de afdeling (1976) en in 2de afdeling (1977), samen met Dale Deschamps, telkens de begeerde titel in de wacht sleepte.

Onverhoopt snel gegroeid, stond STBB nu op het hoogste schavotje. De financiële beheerraad en bestond stonden een zware opdracht voor de boeg.