Truineer Nieuws melden?

Alles samen een geslaagde Kick-off van Levensloop 2022

Niet veel belangstelling, ook geen wereldrecord, maar wel 30.000 brandende kaarsjes als teken van hoop. De kick-off van Levensloop was alleszins geslaagd. Bedankt iedereen.

Op zaterdag 9 juli stak Levensloop Sint-Truiden 30.000 lichtjes van hoop aan in voetbalstadion Stayen. Samen met meer dan 75 vrijwilligers deed de groep het vuur voor de strijd tegen kanker weer aanwakkeren. Het doel was simpel: Breek het record van kaarsjes branden in een stadion. Levensloop Sint-Truiden koos ervoor om 30.000 kaarsjes aan te steken. In 2019 stierven er namelijk zo’n 27.000 mensen aan kanker. Om al die verloren zielen en de mensen die nu tegen de ziekte vechten een hart onder de riem te steken, werden zaterdag 9 juni 30.000 lichtjes van hoop aangestoken.

Voorzitter Kris Marguilier reageert blij op de opkomst: “We hebben misschien dan niet het aantal bezoekers gekregen die we eerst voor het oog hadden maar last minute zijn heel wat mensen komen opdagen om onze actie te steunen. Dat is hartverwarmend. Aan de grote hoeveelheid vrijwilligers die kwamen opdagen te merken, brandt het vuur voor de strijd tegen kanker nog hevig. We zijn enorm dankbaar voor hun hulp, de vele giften en de steun van onze commerciële partners.”

Klaar voor 1 oktober
Levensloop ging dit jaar van start met een volledige nieuwe ploeg. Iets wat voor een paar uitdagingen in de organisatie zorgden.
“Een nieuwe ploeg leidt onvermijdelijk tot wat kinderziektes in de organisatie. Het was even zoeken waardoor de communicatie naar vrijwilligers maar ook over ons evenement niet altijd optimaal verliep. Maar we hebben elkaar beter leren kennen en zijn klaar om op 1 oktober een sterk evenement neer te zetten waarbij we alles op alles zetten om onze vechters te steunen en de strijd tegen kanker voort te zetten.”

Wereldrecord?
Een wereldrecord is de kaarsenactie uiteindelijk niet geworden. “We kwamen er pas later achter dat de recordpoging net iets meer dan 30.000 kaarsen was,” lacht voorzitter Kris Marguilier. “Maar we zien het volledig zitten om voor Levensloop 2024 alles op alles te zetten om nog meer lichtjes van hoop aan te steken!”

Levensloop Sint-Truiden bedankt iedereen die de actie heeft gesteund. Uiteindelijk kon de organisatie al een stevig bedrag op de teller zetten voor het goede doel.
Wil jij meer weten over Levensloop? Neem dan zeker een kijkje op onze website.