Truineer Nieuws melden?

75 jaar STBB: de fusie met STBB ’81

Op het einde van het seizoen 1995-1996 besloten STBB en STBB ’81 om een definitieve fusie te vormen. De bedoeling was om een ambitieuze club te maken met een stevige ploeg, die op termijn nationaal zou moeten kunnen spelen, ondersteund met een degelijke jeugdwerking.

Op het einde van het seizoen 1995-1996 besloten STBB en STBB ’81 om een definitieve fusie te vormen. De bedoeling was om een ambitieuze club te maken met een stevige ploeg, die op termijn nationaal zou moeten kunnen spelen, ondersteund met een degelijke jeugdwerking. Verder was het alleszins de bedoeling om met zoveel mogelijk spelers uit eigen regio en van beide clubs te spelen. De nieuwe club behield het stamnummer 0267 en de geel-blauw kleuren. Dit om het 50-jarig bestaan van de club niet in het gedrang te brengen. Guy Roosen werd de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Sint-Truidense Basketball. STBB eindigde dat seizoen in 1ste provinciale op een gedeelde 1ste plaats samen met Houhalen ’90 en kon in extremis, door forfait van laastgenoemde club, promoveren naar 4de nationale afdeling. Een schitterend vooruitzicht temeer daar deze promotie samenviel met het 50-jarig bestaan van de club. KSTBB telde dan een 120-tal leden waaronder een 15-tal bestuursleden, een senior- en reserveploeg, een juniorploeg, een kadettenploeg, 2 miniemenploegen, een pupillenploeg, een benjaminploeg en voor het eerst ook een microbenploeg.