Truineer Nieuws melden?

75 jaar KSTBB (nr.5): de wederopstanding vanaf 1985 en daarna…..

Tony Souveryns (zie foto en filmpje) leidde STBB naar de top, maar na een testmatch tegen Cuva Houthalen (zei filmpje) volgde de degradatie en braken andere (basket)tijden aan.

© TVL

De heropstanding begon in 1985 met de definitieve aanwerving van Jos Rayen. En toen één seizoen later Filip Bogaerts werd weggekaapt bij Runkster, loodste coach Tony Souverijns de club terug naar de top. Het eerste seizoen (1988) in 1ste kon het gedoodverfde STBB zich slecht handhaven via een spectaculaire eindronde in het Zuidpaleis. Maar het jaar nadien (1989) velde Cuva het verdict en geel-blauw werd terug uit 1ste gewipt.

Bekijk de testmatch via

Het verging de ploeg nog slechter toen ze één jaar later (1990) volledig onverwacht naar 3de zakte. In 1991 zette de ontpopte Steven Bullen, met een sterk geregionaliseerd team (in 1989 naar Cuva) en Filip Bogaerts (in 1991 naar Duvel Willebroek) vertrokken ook Steven Bullen en Mike Dubois (in 1992 naar Cuva). Ten gevolge van nieuwe mutatieregelingen veranderde er immers heel wat in het basketlandschap. STBB moest zo weer beroep doen op gastspelers uit het Luikse en het Antwerpse. Ondertussen werd er verhuisd naar de sporthal van het Koninklijk Atheneum in de Jodenstraat om meer ruimte te creëren voor een steeds uitbreidende jeugdwerking. STBB ’81 verhuisde mee en speelde er steeds de voormatchen van de senioren van 2de nationale (1993-1994). Na al die jaren telde de club ook terug 4 jeugdploegen.

Bekijk een hulde aan wijlen Tony Souveryns via (repo TVL):

https://www.tvl.be/programmas/sportcafe-het-moment-basketbalwereld-brengt-hulde-aan-tony-souveryns-138751