Truineer Nieuws melden?

Zomeravonden onder de Abdijtoren, tweede editie

CC de Bogaard trekt deze zomer opnieuw naar buiten met een straffe affiche. Van 2 tot 7 augustus kan je op het kerkveld in het centrum van Sint-Truiden genieten van een gevarieerd programma.

Straffe affiche voor tweede editie van Zomeravonden onder de Abdijtoren

CC de Bogaard trekt deze zomer opnieuw naar buiten. Van 2 tot 7 augustus kan je op het kerkveld in het centrum van Sint-Truiden genieten van een gevarieerd programma met klassiek chanson, barokke pop met soul- en funkinvloeden, een verrassende theaterwandeling met topacteurs, een avondje stand-upcomedy en een plezante familievoorstelling voor jongens en meisjes met zeebenen, dit alles in de verkoelende schaduw van de majestueuze Abdijtoren.

De Zomeravonden ontstonden vorig jaar als een manier om na de lange sluiting door corona de banden met het publiek opnieuw aan te halen. ‘Het concept viel zo in de smaak dat we er deze zomer met veel goesting een vervolg aan breien’, legt schepen van cultuur Stijn Vanoirbeek uit. ‘De combinatie van de uitzonderlijke locatie, het mooie weer en het boeiende programma bleek een schot in de roos. Ook dit jaar halen we straffe artiesten naar Sint-Truiden om er samen met het publiek een geweldige week van te maken.’

Muziek, theater en comedy

Op de affiche is er in de eerste plaats ruimte voor muziek. Samen met haar ensemble, brengt Helene Bracke de mooiste liederen uit het barok- en cabaretrepertoire. Jan Verstraeten stelt tijdens de Zomeravonden zijn debuutalbum ‘Violent Disco’ voor dat hem onlangs nog naar het prestigieuze SXSW festival in de Verenigde Staten voerde. Clara Cleymans en Rudolf Hecke duiken in het oeuvre van Gainsbourg en diepen muziek en nooit eerder gehoorde anekdotes op.

Ook op het programma: een theaterwandeling met topacteurs als Michaël Pas, Tom van Bauwel en Hans van Cauwenberghe. Geïnspireerd door de bestseller van Yuval Harari brengen zij de voorstelling ‘Doe niet zo sapiens!’. Donderdagavond is er comedy met William Boeva en Humo’s Comedy Cup-finalisten Vincent Voeten en Jade Mintjens. Op zondagnamiddag entertaint Theater FroeFroe de allerkleinsten vanaf 7 jaar met de geweldige familievoorstelling ‘Zeeboenk’.

Intiem cultureel tuinfeest

Een podium en 200 zitplaatsen vormen het decor voor een intiem cultureel tuinfeest in het hart van de stad. Tickets kosten 10 euro per avond (5 euro voor de familievoorstelling) en zijn te koop vanaf woensdag 8 juni, 10u via debogaard.be.

Na de Zomeravonden, vanaf september, verwelkomt het team van de Bogaard weer publiek in de zalen met een nieuw programma. Dat wordt op 2 augustus, op de eerste Zomeravond, bekendgemaakt. Vanaf dan kan je het ook raadplegen via de website en in een magazine dat huis-aan-huis verdeeld wordt.

De Zomeravonden vinden plaats van 2 tot 7 augustus 2022 op het Kerkveld onder de Abdijtoren. Voor meer informatie kan je terecht bij CC de Bogaard via https://www.debogaard.be, via info.cc@sint-truiden.be of op 011 70 17 01.

 

Programma Zomeravonden 2022

  • Di 2/08/22 – 20u15 | Hans van Cauwenberghe en troep – Doe niet zo sapiens!
    theater
    Zes acteurs spelen op verschillende locaties. Het publiek wandelt van de ene locatie naar de andere, startpunt: abdijtoren. Geïnspireerd op Sapiens van Yuval Noah Harari
    Met o.a. Tom Van Bauwel, Robby Cleiren, Michael Pas en Hans Van Cauwenberghe
  • Wo 3/08/22 – 20u15 | Rudolf Hecke, Clara Cleymans & Jo Mahieu – Gainsbourg
    muzikale vertelling
    Clara Cleymans zingt Gainsbourg, Jo Mahieu begeleidt haar op gitaar en Gainsbourg-biograaf Rudolf Hecke vertelt het verhaal achter de liedjes.
  • Do 4/08/22 – 20u15 | Jade Mintjens, Vincent Voeten en William Boeva
    comedy
    Comedy-avond onder de abdijtoren met Jade Mintjens (De Ideale Wereld, finaliste Humo’s Comedy Cup), Vincent Voeten (winnaar Humo’s Comedy Cup) en William Boeva.
  • Vr 5/08/22 – 20u15 | Jan Verstraeten
    pop
    Jan Verstraeten brengt barokke pop met soul en funk invloeden. Denk aan The Black Keys, Damon Albarn en 70’s blaxploitation soundtrack.
  • Za 6/08/2022 – 20u15 | Helene Bracke Ensemble – Liebe ist Love
    klassiek / chanson
    Helene Bracke brengt samen met haar ensemble de mooiste liederen uit barok en cabaret.
  • Zo 7/08/2022 – 14u30 en 16u30 | Theater FroeFroe – Zeeboenk (7+)
    familie
    Een plezante voorstelling voor meisjes en jongens met zeebenen, vanaf 7 jaar.
  • Doorlopend van 13:30u tot 17:30u | Atelier Amadeo
    installatie met klanksculpturen en muziekinstrumenten
    gratis