Truineer Nieuws melden?

Vanaf maandag is rotonde al voor een groot stuk open

Even opfrissen kan geen kwaad. Want vanaf maandag aanstaande verandert er één en het ander voor het verkeer in de buurt van de werken aan de turborotonde Stayen.

De aanleg van de turborotonde Stayen zit op schema. De rotonde is al grotendeels afgewerkt en omgevormd tot een turborotonde met veilige fietspaden. Vanaf maandag 20 juni starten de werken aan de Tiensesteenweg richting het centrum van Sint-Truiden. Hier wordt gewerkt tot aan het bouwverlof. Zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers kunnen intussen al langs de rotonde, resp. de veilige fietspaden passeren, Bekijk daarvoor de afbeeldingen.

Minderhinder-maatregelen: rotonde grotendeels open voor verkeer, nog omleiding richting centrum Sint-Truiden

Gemotoriseerd verkeer kan vanaf 20 juni over de grotendeels afgewerkte rotonde rijden.

  • Afslaan richting het centrum van Sint-Truiden is nog niet mogelijk vanop de rotonde.
  • Het centrum bereik je via de Haspengouwlaan en de Montenakenweg

 

Vooruitblik: aanleg bypass en ventweg

Bij de start van het bouwverlof is de rotonde grotendeels klaar en is verkeer richting het centrum van Sint-Truiden opnieuw mogelijk. Begin augustus 2022 wordt vervolgens de bypass aangelegd voor doorgaand verkeer vanuit Tienen richting Luik. Later volgt nog de aanleg van de ventweg, voor de ontsluiting van het lokaal verkeer. Daarvoor dienen voorafgaandelijk ook nog enkele nutswerken te gebeuren.

Opgelet: De werken zijn erg weersgevoelig. Bij slecht weer of door andere werfomstandigheden kan de planning nog wijzigen.

Meer informatie en vragen

Alle informatie over de werken kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/Sint-Truiden. Hier kan je je ook inschrijven op de nieuwsbrief van AWV.