Truineer Nieuws melden?

Opendeurdag bij de Politie

Heb jij zondag 26 juni al in je agenda genoteerd? Om de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken en enkele van onze partners extra in de kijker te zetten, openen we op zondag 26 juni 2022 van 13.00 tot 18.00 uur de deuren voor het publiek.

Het politiepersoneel staat klaar om alle vragen over verkeer, sporenonderzoek, wapens, drugs, een job bij de politie, … te beantwoorden.​​​ Er zijn tal van informatiestanden en er worden verschillende activiteiten georganiseerd, iedereen zal ogen en tijd tekort hebben.

➜ bezoekers kunnen een kijkje nemen in de politiecellen, een ademtest afleggen, hun vingerafdrukken laten nemen, sporen opnemen;
➜ je kan je schietvaardigheid testen aan de virtuele schietstand;
➜ de nieuwste politietechnieken worden getoond;
➜ er zijn demonstraties met de patrouillehonden en de drone;
➜ je kan de verschillende voertuigen van de politiediensten van dichtbij bekijken en zelf eens achter het stuur kruipen;
➜ een carrière bij de politie? Onze beroepenvoorlichters staan je graag te woord;
➜ je kan je fiets gratis laten nakijken en labelen;
➜ de diefstalpreventieadviseur staat ter beschikking om vragen rond de beveiliging van je woning te beantwoorden;
➜ wie een sterke maag heeft, kan zich wagen aan de tuimelwagen (Vlaamse Stichting Verkeerskunde);
➜ er vallen mooie prijzen te winnen;
➜ elke bezoeker krijgt een drankje of een ijsje;
➜ ….

De opendeurdag is ook voor de kinderen een leuke manier om op een speelse wijze kennis te maken met de werking van de politiezone. Met het speurspel kunnen de kinderen in de huid kruipen van een echte politievrouw/man en de misdaad oplossen.

Onze partners zijn eveneens aanwezig: Federale Politie, Zorggroep Zin, Child Focus, KSOO SAFF, Dierenasiel, Brandweer Zuid-West Limburg, Team preventie en handhaving en de gemeenschapswachten.