Truineer Nieuws melden?

Infosessie tegen winkeldiefstal

De lokale politie en het stadsbestuur organiseerden een infoavond ter preventie van winkeldiefstal. Wat kan ik doen om winkeldiefstallen te voorkomen?’ en ‘Wat doe ik als ik iemand op heterdaad betrap?’. Op al die vragen kregen de aanwezigen een gepast antwoord.

Winkeldiefstal in Sint-Truiden
Wat kan ik doen om winkeldiefstallen te voorkomen?’ en ‘Wat doe ik als ik iemand op heterdaad betrap?’. Op die vragen kregen tal van handelaars een antwoord tijdens de infoavond die het lokaal bestuur Sint-Truiden en de lokale politie eind vorige week voor hen organiseerden.
Volgens de gegevens van de criminaliteitsbarometer daalde het aantal winkeldiefstallen in Sint-Truiden van 95 diefstallen in 2018 naar 44 gevallen in 2020. In 2021 stelden we opnieuw een lichte stijging vast naar 47 gevallen.
Tips & tricks
Tijdens de infosessie doorprikten medewerkers van Crime Control NV diverse stereotypen. Ze toonden aan hoe handelaars verdacht gedrag kunnen herkennen en lichtten verschillende diefstaltechnieken toe.
Oefening
Bij de handelaars zelf zullen mystery shopvisits plaatsvinden om te controleren of de infoavond effect heeft gehad.