Truineer Nieuws melden?

Geen Joy Joy meer tijdens zomerbraderie eind juni

Joy Joy, het grootste kinderfestival, heeft de coronapauze niet overleefd. Voor corona was er jaarlijks Joy Joy op de Grote Markt op zaterdag en zondag op hetzelfde moment als de braderie van de winkels, georganiseerd door de Jeugddienst. Dat verandert nu. Op zaterdag 25 juni is er nu na de Haspengouw Markt het Zeppyfun springkastelen-festival op de Grote Markt. Op zondag 26 juni gaat de Auto Show door op de Grote Markt en aan het Abdijplein en het kerkveld gaat voor de eerste keer “Zomerkriebels” door van 14 uur tot 19 uur. Op maandag 27 juni is het opnieuw braderie en avondmarkt van de marktkramers. Aan het programma van maandag wijzigt er dus niets.

© Stad Sint-Truiden

Zomerkriebels in het magisch wonderland voorgesteld – inschrijven op voorhand is niet nodig!
Ooit, nog niet zo lang geleden, droomden 2 jonge elfjes van een magische plek op aarde. Hier zouden alle Syntari van over de hele wereld samenkomen en lang en gelukkig leven. En dus schoten ze in actie. Ze kwamen samen rond de tekentafel en creëerden hun eigen magische wonderland. Het vrolijke volkje heeft een speciale band opgebouwd met mensenkinderen. Daarom zetten de bewoners van wonderland 1 keer per jaar de poorten open en nodigen ze alle mensenkinderen uit. Het opperhoofd van de Syntari, prefeito, heet jullie van harte welkom. Dromen komen uit, als je er maar hard genoeg in gelooft. Kom jij zondag 26 juni de prachtige luchtkastelen, het schouwspel van de artiesten en de knutselmeesterwerkjes van de Syntari ontdekken?

Wat? Leuk evenement voor kinderen en jongeren van 2,5 jaar tot 14 jaar met springkastelen, workshops en straatanimatie
Wanneer? Zondag 26 juni van 14u tot 19u
Waar? Groenmarkt, Abdijplein en Kerkplein in het centrum van de stad.