Truineer Nieuws melden?

Expo Hope and Optimism boeit internationaal JCI Congres in Brugge

Onder ruime internationale belangstelling was de reizende expo “Hope and Optimism” van Gerrit Kempeneers te gast in het BMCC Brugge. Meer dan 1300 gasten uit 35 verschillende landen volgden er het boeiende JCI Congress – EC Bruges2022 met als thema Food for Generations.

Hope and optimism (van Gerrit Kempeneers) is een verzameling van de creaties van 25 kunstenaars uit de hele wereld die, ieder op hun manier, ingaan op het thema van hoop en optimisme. Dit thema is afgeleid van een linosnede van John Mufangelo, een kunstenaar uit Zuid-Afrika, uitgevoerd in 1984, die diende als propagandabeeld voor Nelson Mandela, bijvoorbeeld tijdens het concert ter ere van zijn 70ste verjaardag in Wembley in 1988. De geselecteerde werken zijn trouwens ook beschermd door de UNESCO.

De expo reist intussen de wereld rond en was ook al meermaals te gast op meerdere plekken in ons land en ook onze provincie. Nu streek ze dus samen met de bezieler, Truienaar Gerrit Kempeneers, neer in het beurs-, meeting- en congrescentrum van Brugge waar ruim 1300 gasten van over de hele wereldhet JCI Congress bijwoonden met als thema ‘Food for Generations’.

 

Meer info via:

https://www.gerritkempeneers.be/hope-and-optimism