Truineer Nieuws melden?

Eindelijk is de ‘kersenboomdroom ‘uitgekomen

Na twee annulaties wegens Corona kon het event  ‘de kersenboomdroom’ dan toch plaatsvinden in de boomgaard, buurt Boomgaardenstraat en station.

IN HORTO CERASORUM vzw nodigde de leerlingen derde graad lager onderwijs uit om een bezoek te brengen aan een van de laatste kersenhoogstamboomgaarden van de stad gelegen achter het station van Sint-Truiden.  Alle directies  reageerden enthousiast en stuurden de leerlingen op uitstap naar de kersenboomgaard. Basisschool de Zonnebloem uit Wilderen liet zelfs de leerlingen met de fiets de verplaatsing maken.

Bij aankomst aan de boomgaard werden de leerlingen opgewacht door een team van ervaringsdeskundige gidsen. De kinderen kregen op een aanschouwelijke manier uitleg over de waarde en het belang van de hoogstamboomgaard en zijn biodiversiteit. Zo vernamen ze  dat de boomgaard  voor diverse organismen, een slaap – en broedplaats is voor vogels en ongewervelde dieren.  Belangrijke ziektes, de fruitpluk vroeger en het begrip veiling werden visueel en overzichtelijk geïllustreerd.

Als afsluiter na de gidsbeurten konden  de leerlingen naar een toneelopvoering kijken: “ Het verhaal van twee fruitbomen “  een didactische eenakter over de klimaatproblematiek. Auteur:  Chris Mathijs

Na afloop kregen de kinderen een appelsapje en een knapperige appel.

In Horto Cerasorum vzw wil via de schoolkinderen het hoogstamverhaal nieuw leven inblazen en het een voortbestaan geven voor verder generaties.

Voor meer info:

IN HORTO CERASORUM VZW  –  bert@inhortocerasorum.be  –  0475/ 20 17 07