Truineer Nieuws melden?

6 juli Midweekfeesten: “Together Now”

De 221ste editie van de Midweekfeesten vindt plaats op 6 juli. Het wordt een exclusieve editie mét food, afterwork, cocktails, traditie en ambiance op de Groenmarkt. Online tickets zijn te koop vanaf vrijdag 17 juni 10 uur, dus wees er snel bij!

 

Bij goed weer gaat het uiteraard door op de groenmarkt, in geval van slecht weer zal het doorgaan in Loods 66.  Inspirator en organisator Pascal Vossius wil met deze exclusieve editie de traditie in ere houden. Het belooft het feest van de zomer 2022 te worden met food, drinks en topartiesten die het beste van zichzelf geven vanop een kunstwerk met stellingen aan de Groenmarkt. Er zijn 1000 partytickets beschikbaar en 80 food/partytafels. 

Kunstwerk van stellingen 

Steph Gross ontwierp het kunstwerk “Together Now” als eerbetoon voor deze eerste editie van de Midweekfeesten na Corona. Twee jaar zijn de Midweekfeesten niet kunnen doorgaan door Corona. Met dit kunstwerk willen we vooral een positive boodschap brengen naar de jongeren. Samen feesten kan terug. 

Het programma 

“Het wordt een heel bijzondere editie! We starten meteen na het werk om 17u30.
Tot 20u wordt de mogelijkheid tot Food voorzien met een Midweek menu samengesteld door:
top chef Pajtim (Haspengouws Rund op Ofyr), Spiessens (suchi), Noordzee Brussel (garnaalkroket) en Crème van een vent (ijsjes).
Je kan een Fun Drinks tafel reserveren vanaf 5 personen met of zonder Foodpakket.” zegt organisator Pascal Vossius.

“Midweekfeesten, dat is natuurlijk ook spektakel, feest én top muziek.
Wie voor 19u30 komt, krijgt zijn of haar inkom van 10 euro alvast gecompenseerd met een gratis Midweek cocktail of mocktail samengesteld door de host van de avond Virginie Claes.”
Aldus een enthousiaste Pascal Vossius. 

De muzikale vibes worden verzorgd vanaf het stellingen podium/kunstwerk op de Groenmarkt. En voor deze editie zijn het niet de minste: 

– Michael Schack, de topdrummer van o.a. Netsky, Clouseau en Soulsister, zal een percussieshow geven vanop de stellingen

– Lassy FM (Lenny & Wahied), zijn het vertrouwde, alombekende en sfeermakende
duo uit Sint-Truiden 

– Michael Midnight (Kim Mathijs) is onze headliner, bekend van onder andere Tomorrowland. Dit Truiens talent zal in augustus ook Pukkelpop afsluiten.

– Grammy is de andere Truiense top DJ van dienst tijdens onze apero/diner om 18u 

– De huis DJ’s van de Cosmo vullen dit sterk programma nog verder aan 

 

Een begrip in Limburg 

‘Tijdens de coronacrisis hebben we de pauzeknop moeten indrukken, we zijn dan ook blij dat feesten nu weer mag en kan.
Kwalitatieve initiatieven zoals deze versterken ons imago als evenementenstad. Ik kijk er dan ook naar uit om weer samen te zijn en te feesten met vrienden of familie. Als waarnemend burgemeester ben ik bijzonder blij dat deze traditie door Pascal Vossius in ere wordt gehouden”, aldus waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers. 

Together Now 

“Elke dag een beetje genieten van het leven, dat is de boodschap die we deze zomer aan onze inwoners en toeristen willen geven. En dat is ook de insteek van deze bijzondere editie van de Midweekfeesten. Het is nu het moment om samen te zijn! Ongetwijfeld zal deze formule mensen van verschillende leeftijden aanspreken. Het kunstwerk en de Midweekfeesten op de Groenmarkt zijn zeker en vast het ideale moment voor de jeugd om zich nog eens helemaal op te laden”, vult eerste schepen Jelle Engelbosch aan. 

Bruisende evenementenstad 

Hilde Vautmans is als schepen van evenementen en middenstand enorm opgetogen.
“De Midweekfeesten zijn een begrip in Sint-Truiden en ver daarbuiten. Ze zijn dan ook een vaste waarde in onze evenementenkalender. Het feit dat we toe zijn aan de 221ste editie zegt het helemaal. Al 220 keer werd er gefeest en gedanst op fantastische muziek in het prachtige decor van onze stad. Het muziekfestival zal de Groenmarkt ongetwijfeld op 6 juli in vuur en vlam zetten. Daar geniet de hele horeca en middenstand van mee. Opvallend gegeven waar we allemaal heel trots op zijn, is het grote aantal Truiense DJ’s die geprogrammeerd staan”, geeft schepen van Evenementen, Handel en Horeca Hilde Vautmans mee. 

Haspengouw zijn hardwerkende ondernemers

“Als netwerkorganisatie steunen we met VOKA Limburg graag mee de mooie organisatie van de Midweekfeesten. Haspengouw, dat zijn hardwerkende ondernemers die ook graag genieten van het goede leven. Leden van VOKA en de Haspengouwse Ondernemersclub genieten van een fles Champagne Louis Casters bij een fun, food & drink ticket vanaf 5 personen. ”, aldus Johann Leeten, CEO van VOKA Limburg.

Nachten in Sinttruin duren lang!

“Onder dat motto zetten we ook met STVV graag onze schouders mee onder dit mooi initiatief. We gaan dan ook 20 duo tickets verloten onder onze abonneehouders”, vertelt een enthousiaste David Meeckers, voorzitter van STVV.

Goed weer garantie? 

Midweekfeesten 2022 zal dit jaar doorgaan op woensdag 6 juli. Hopend op goed weer, zal dit topevent plaatsvinden op de Groenmarkt van Sint-Truiden. Indien de weergoden ons niet gunstig gezind zijn, zal het event doorgaan in Loods 66 (Lichtenberglaan in Brustem). Dit zal bekend gemaakt worden op maandag 4 juli om 19u.

Praktisch 

Kaarten voor de Midweekfeesten kosten 10 euro per persoon.
Wie voor 19u30 komt, krijgt bij het binnenkomen een Midweek cocktail/mocktail twv. 10 euro en heeft dus in principe zijn inkom gratis.
Er zijn 1000 partytickets beschikbaar en 80 food/partytafels. 

Inkomkaarten en tafels vanaf 5 personen kan je online reserveren via: midweekfeesten.be
Voorverkoop kaarten zijn te verkrijgen bij Cosmocafé.

Online tickets zijn te koop vanaf vrijdag 17 juni 10u, dus wees er snel bij!

Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, buitenshuis en , met de tekst midweekfeesten 06.07 Line up Lassy FM jj Grammy Michael Schack Michael Midnight MUSIC miurelifesten SWING tickets & info: www.midweekfeesten.be