Truineer Nieuws melden?

Vanaf nu verbaliseert politie aan werken turborotonde

Tot eergisteren was het nog sensibiliseren, gisteren werden de eerste 9 pv’s opgesteld aan de turborotonde Stayen wegens het negeren van verkeersborden en aanwijzingen. Wij zijn bij deze verwittigd.

© politie sint-truiden
๐—”๐—”๐—ก๐——๐—”๐—–๐—›๐—ง๐—ฆ๐—ฃ๐—จ๐—ก๐—ง๐—˜๐—ก
๐Ÿ‘‰ ๐—ง๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ธ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐˜€๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐—ง๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—ด – ๐—›๐—ฎ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐—ป
Het verkeer van het centrum naar Luik/Gingelom volgt een omleiding via het centrum en de Montenakenweg. We merken echter dat bestuurders die Stayen passeren en naar Luik/Gingelom willen, toch via het tijdelijke kruispunt afslaan naar de Haspengouwlaan, zo het verkeersbord D1 negeren en een onveilige situatie creรซren voor de andere weggebruikers.
D1: blauw bord met witte pijl – verplichting de door de pijl aangeduide richting te volgen
๐Ÿ‘‰ ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ฒ๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ณ ๐—ง๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—ด
De Zoutleeuwsesteenweg is afgesloten aan de rotonde. Tijdens de afsluiting volgt verkeer van en naar Zoutleeuw een omleiding via Wilderen. Let wel de Leeuwerweg via de Tiensesteenweg inrijden is verboden (negeren verkeersborden C31 en C1)
C31: verbod aan het volgend kruispunt af te slaan in de richting door de pijl aangegeven
C1 met onderbord: verboden richting voor iedere bestuurder, uitgezonderd fietsers en bromfietsen klasse A
๐Ÿ‘‰๐—ข๐—บ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ณ๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐˜€
Vanaf eind april volgen fietsers een omleiding. Via de fietsknooppunten langs de Volmolenweg en Truierweg volgen zij een veilige route om de werfzone heen. In de werfzone zijn de fietspaden niet toegankelijk (aangegeven via verkeersbord C11).
C11: verboden toegang, in beide richtingen, voor fietsers.
โžก๏ธVandaag werd na een periode van sensibiliseren, voor de eerste keer geverbaliseerd. 9 bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het negeren van het verkeersbord D1 en 2 bestuurders voor het negeren van het verkeersbord C1.