Truineer Nieuws melden?

Unieke samenwerking brengt boekenruilkast tot stand

Vanaf heden prijkt op het domein van Daltonschool De Talentuin in Lummen een zelf vervaardigde boekenruilkast; het resultaat van een warme en unieke samenwerking tussen de Talentuin, ziekenhuisschool De Radar uit Sint-Truiden en het oudercomité ‘De Talentuiniers’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de maandelijkse vergadering van het oudercomité werd het idee van een boekenruilkast geopperd. Het toeval wil dat de directeur van de ziekenhuisschool lid is van het oudercomité. Hier werd de kiem gelegd voor dit uitzonderlijke samenwerkingsverband. Het gegeven dat dit een netoverschrijdend samenwerkingsverband is, is wat dit project uniek maakt.

In de ziekenhuisschool krijgen leerlingen onderwijs op maat” stelt Kenneth Vansichen, directeur van De Radar. “De vraag van De Talentuin was om  de jongere die in opname zijn, aan een concreet project te laten werken.” 

Cindy Willems van de Talentuin reageert: “Voor ons past dit op schoolniveau perfect binnen de daltonpijler ‘samenwerken’”. Daltonschool De Talentuin zet in op versterkt talenonderwijs, daarom mogen boekenruilers boeken in diverse talen verwachten.