Truineer Nieuws melden?

Tot en met 12 juni actie tegen GSM-en achter het stuur

In opdracht van het Parket Limburg richt de politie tot en met 12 juni haar aandacht op ‘GSM-en achter het stuur”. De boete is intussen opgetrokken van 116 naar 174 euro. U bent bij deze gewaarschuwd.

Ongeveer een vierde van de ongevallen wordt veroorzaakt door afleiding achter het stuur. Daarom wordt er meer en meer ingezet op dit probleem. Begint maart werd de boete voor gsm-gebruik al verhoogd van 116 naar 174 euro.
Nu geeft het parket Limburg nog een extra signaal om deze killer in het verkeer te bestrijden. Van 16 mei t.e.m. 12 juni 2022 zal bij vaststelling van gebruik van een “mobiel elektronisch toestel met scherm” achter het stuur van een motorvoertuig het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden voor een periode van 8 dagen.