Truineer Nieuws melden?

Regalys, groene asperges uit Haspengouw!

Iedere zaterdag van mei kan je het bedrijf Regalys in Gingelom, gespecialiseerd in groene asperges, bezoeken. Vooraf inschrijven is wel verplicht.

Haspengouwse groene asperges

Regalys is de merknaam van de Haspengouwse groene asperges die in Gingelom geteeld wordt volgens de principes van de geïntegreerde landbouw. Het verwijst naar het Latijnse woord ‘regalis’ dat ‘koninklijk’ betekent. De asperge is immers ‘de Koningin der groenten’ en ‘de groente der Koningen’. De asperges zijn dagvers en zitten boordevol vitaminen.

Asperge kwekerij

Langs de ‘Chokierroute’ vind je de Kamerijck-hoeve. De asperges worden geteeld op het veld naast de hoeve en de verwerking en verkoop gebeuren op de boerderij. Uitgebreid gamma van streekproducten in de hoevewinkel.

Sinds kort zijn de Regalys-asperges biologisch gecertifieerd. Uniek voor groene groenten in België. De groene asperges van Regalys worden geserveerd in sterrenrestaurants én verkocht door Delhaize supermarkten in gans België. Volg het proces van teelt tot pluk, verpakking en verkoop tijdens een bezoek aan dit familiebedrijf.

Fruitige bezoekjes

Iedere zaterdag in mei om 14u en 15u

5 euro p.p.
Max. 25 personen per groep.

Adres

Kamerijckstraat 11, Gingelom
T 011 88 10 64
M 0475 91 62 20
info@regalys.be
www.regalys.be

In de hoevewinkel kan je terecht voor heerlijk verse asperges.

De hoevewinkel is tijdens het aspergeseizoen (tussen april en juni) open van woensdag t.e.m. zaterdag van 13u tot 18u.

 

Inschrijven voor een bezoek kan via

Regalys Asperges