Truineer Nieuws melden?

Politiezone Getevallei vat drie verdachten na inbraak in Landen

De politie van de zone Getevallei vatte drie mannen van Albanese nationaliteit, verdacht van inbraak in het Landense. Ze zijn voorgeleid en blijven aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag 1 mei 2022 stelde een bejaard koppel rond 3u vast dat er werd ingebroken in hun woning. In verschillende ruimtes werden de kasten open getrokken en doorzocht, ook in de wagen en de aanpalende schuur zochten de daders naar waardevolle spullen. Uiteindelijk gingen de daders aan de haal met ongeveer 500 euro cash geld en enkele sieraden.

 

PZ Getevallei kwam ter plaatse en startte een onderzoek. Na een patrouille in de buurt konden er omstreeks 5u20 drie verdachte personen worden geïntercepteerd. Het gaat om drie mannen met een Albanese nationaliteit van 28, 40 en 55 jaar oud. De drie mannen konden geen duidelijke reden geven waarom ze tijdens de nacht in Landen vertoefden. Bij alle drie werd er modder op de schoenen en natte broekspijpen opgemerkt. Bij een fouillering werd er meer dan duizend euro aan cash geld teruggevonden, net als verschillende sieraden. Het slachtoffer herkende enkele van de sieraden als haar eigendom. De drie verdachten werden gearresteerd.

De drie verdachten verklaarden dat ze in Landen waren om te gaan werken op een werf, meer informatie konden ze niet geven. Ze ontkennen voorlopig elke betrokkenheid.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor diefstal met braak en vereniging van misdadigers. De verdachten werden reeds voorgeleid en blijven verder aangehouden. Op vrijdag moeten ze opnieuw verschijnen voor de raadkamer. Het onderzoek zal nu verder gevoerd worden onder leiding van de onderzoeksrechter.

Bron: politiezone Getevallei (website)