Truineer Nieuws melden?

Op zoek naar een bed dat je begrijpt?

Zie je door de bomen het bos niet meer wanneer je een bed gaat kopen? Je bent zeker niet de enige die wordt overdonderd door het grote aanbod. Maar hoe scheid je het kaf van het koren en vind je écht een goed bed? The Night-Store-slaaparchitecten in Paal en Sint-Truiden kiezen voor een atypische aanpak. “Op zoek naar een bed dat je begrijpt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.”

Loop je helemaal verloren in de beddenwereld? Dat ligt waarschijnlijk niet aan jou, want het is als leek die maar om de zoveel jaar een nieuw bed koopt, geen eenvoudige opdracht om de juiste keuze te maken. “We zien het elke dag”, zegt Stijn Neuteleers, zaakvoerder van The Night-Store. “Mensen hebben verschillende beddenwinkels bezocht en krijgen het gevoel dat ze het niet begrijpen. Iedereen praat over verschillen die je niet direct voelt in de winkel. Dan denk je als klant: het is normaal dat ik dat niet voel, want ik lig er maar een paar minuten op.”

Een bed dat ‘s nachts werkt

Bij the Night-Store-slaaparchitecten kan je onder meer terecht voor matrassen, lattenbodems, échte boxsprings, … en kussens. Het grootste verschil met commerciële beddenwinkels? Bij The Night-Store-slaaparchitecten is alles technisch ontworpen om goed te functioneren wanneer het moet: als je slaapt. “Er is een groot verschil tussen een matras die gemaakt is om je te behagen in de winkel en een matras die gemaakt is op basis van wat je nodig hebt als je slaapt. Dat zijn twee andere dingen en helaas zijn te weinig winkels met dat laatste bezig. Als je slaapt, zijn je spieren niet actief. Het is dus absurd dat je een bed kiest dat je leuk vindt in de winkel, want dan heb je per definitie een bed dat niet werkt als je slaapt”, aldus Stijn Neuteleers. “Zoek je een bed dat je begrijpt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wie bij ons binnenkomt, krijgt eerst een uitgebreide technische uitleg zodat je beseft hoe je in elkaar zit als je slaapt.”

 

“Een goede matras is een matras die je er waarschijnlijk zelf niet meteen zou uit halen. Dat heb je met steunzolen ook: je denkt dat je moet kiezen wat je fijn vindt, maar dat is gedoemd om te mislukken. Als ik steunzolen moet maken die je in de winkel zelf moet kiezen, zullen ze zeker niet goed zijn. Die moet je aanpassen. Als de beddenverkoper niet weet hoe je lichaam in elkaar zit, hoe kom je dan tot een goede oplossing? Je laat toch ook geen steunzolen maken door iemand die niet weet hoe een voet in elkaar zit? In onze winkels staan allemaal mensen met een medische achtergrond. We noemen ons slaaparchitecten.”

 

 

“Er is een groot verschil tussen een matras die gemaakt is om in de winkel leuk te liggen en een matras die gemaakt is om je lichaam goed te laten slapen”

 

Eigen productie

De meeste beddenwinkels verkopen merken en maken niets zelf, maar The Night-Store-slaaparchitecten pakt het anders aan. “Alle onderdelen komen bij ons in Bilzen samen en daar assembleren wij onze bedden en matrassen”, vertelt Stijn Neuteleers, die intussen al ruim twintig jaar ervaring heeft. “Ik ben tegen harde matrassen en tegen zachte matrassen. Ik ben voor matrassen die zacht zijn waar ze zacht horen te zijn en hard waar ze hard horen te zijn. Dat zijn uiteraard de moeilijkste matrassen om te maken.”

The Night-Store is ook internationaal actief in Scandinavië en Nederland, waar beddenverkopers aan hogere wettelijke eisen moeten voldoen. Stijn Neuteleers: “In België zijn er geen regels voor de verkoop van matrassen. Je mag er eigenlijk insteken wat je wil. Een bril koop je bij een opticien met diploma, maar je kunt van eender wie een bed kopen.”

 

 

“Bij ons krijg je drie maanden slaapgarantie. Is de matras toch niet zoals gewenst, dan passen we ze gratis aan” 

Hoe herken je een goede beddenwinkel?

Tot slot geeft Stijn Neuteleers nog enkele tips om een goede beddenwinkel te herkennen. “Zie je toppers of oplegmatrasjes liggen, dan ga je beter naar huis. Waarom zou je nog iets extra moeten leggen op een matras om goed te kunnen slapen? Mag jij zelf kiezen uit het ruime assortiment? Dan is het logisch dat je verloren loopt. Laat je ook niet verleiden door solden of kortingen, die zijn alleen bedoeld om je snel te laten beslissen. Bij ons betaalt elke klant dezelfde, eerlijke prijs. Je krijgt ook drie maanden slaapgarantie. Is de matras toch niet zoals gewenst, dan passen we ze gratis aan.”