Truineer Nieuws melden?

OKRA kookt met asperges

Eens per maand komt een groep OKRA-leden samen om hun kookkunst te verfijnen. Ze krijgen daarbij de hulp van Ivan Kempeneers uit Zepperen, in het nabije verleden nog te zien in “Iedereen Chef” en “Grillmasters” op TV.

Met een achttal thematische kooklessen proberen de Limburgse senioren hun dagelijkse kost te verheffen boven die dagdagelijkse kost. OKRA Limburg landde daarvoor in de Veva in Zepperen en sloeg kok Ivan Kempeneers aan de haak om de groep te begeleiden.

Deze week waren de asperges aan de beurt, het witte (of groene) goud uit Limburg. De senioren kregen tekst en uitleg over schillen, koken, presenteren en uiteindelijk degusteren. Wedden dat er deze week op heel wat plaatsen asperges op tafel verschijnen? Want het is een groente met een onuitputtelijke variatie. Het moet trouwens niet altijd “à la flamande” te zijn. En er staan nog een drietal sessies op het programma waarbij de exotische touch ook aangeraakt wordt.