Truineer Nieuws melden?

Okra bezocht het kasteel van Gors

Je moet niet altijd ver reizen, dichtbij huis zijn er voldoende verborgen pareltjes. Zo ontdekte OKRA het kasteel van Gors.

Reizen wordt duur, ook de prijzen voor dagreizen swingen corona- en Oekraïne-gewijs de pan uit. Daarom is het wellicht dat OKRA Sint-Truiden het steeds vaker dichtbij huis gaan zoeken. Want daar liggen nog verborgen pareltjes te wachten om ontdekt te worden. Zelfs met de fiets!

Neem nu Gors-Opleeuw, een dorp met bijna evenveel kastelen als huizen. Twintig jaar geleden kocht Joris Dillen het “le Château du baron de Copis” zoals het op de Ferrariskaart uit de 18de eeuw heet. Er is nog wat werk, maar hij restaureerde eigenhandig zijn kasteel tot het pareltje dat het nu is, met een prachtig park, een originele ijskelder, vijvers en romantische bruggetjes. Kortom, een bezoek meer dan waard. De nieuwe kasteelheer leidde de OKRA-groep van Sint-Truiden persoonlijk rond, met vele persoonlijke verhalen en anekdotes over hetgeen hij tegenkwam tijdens zijn monnikenwerk. En hij sloot het bezoek af met bubbels in de kelders van het