Truineer Nieuws melden?

Nest met drie jonge steenuiltje op Speelhof

Vanochtend werden i.s.m. André Vanmarsenille, gecertificeerd ringer van het ‘Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen’, de grote nestkasten op het Speelhof gecontroleerd. En het resultaat mag er zijn.

Nestkastjes in ’t Speelhof (Sint-Truiden, 31 mei 2022)
Nadat we op 10 & 17 mei de kleine kastjes controleerden (waarbij een 80-tal jongen werden geringd), kwamen vanmorgen de grote nestkasten aan de beurt. Deze zijn bedoeld voor steenuil, holenduif en torenvalk. Eén van die nestkasten bleek ingepalmd door spreeuwen. Bij de torenvalk lagen 3 eieren, afwachten dus. Elders hadden we meer succes en konden 3 jonge steenuiltjes ringen. We vergezelden hierbij André Vanmarsenille, gecertificeerd ringer van het ‘Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen’.
Ivo Breesch