Truineer Nieuws melden?

Nazirazzia ook herdacht met expo rond strip ‘Onze Oorlog’

Op 22 mei weerklinkt in Sint-Truiden traditiegetrouw de Last Post ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Nazirazzia van 25 mei 1943. Naast de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid en eredienst, vindt in het stadhuis de officiële opening plaats van de tentoonstelling ‘Onze Oorlog’.

© Mario Boon

Aanleiding voor de expo is de gelijknamige strip van Mario Boon, waarin het verhaal wordt verteld van een Truiense verzetsheld en een kampbewaarder in het fort van Breendonk.

Met originele schetsen van het stripverhaal en voorwerpen uit Breendonk die je ook in de strip terugvindt, schept de tentoonstelling een waarheidsgetrouw beeld van de gruwelijke gebeurtenissen die achter de muren van het fort hebben plaatsgevonden. Mario Boon zal aanwezig zijn om zijn stripverhaal te signeren.