Truineer Nieuws melden?

Michelinster voor Aurum: stad en horeca rageren enthousiast

Onze stad en horeca reageren uitermate positief en fier op de Michelinster voor Aurum. “Een goede zaak voor iedereen. Onze stad en Haspengouw worden zo verder op de kaart gezet en deze ster zal onze ganse horeca inspireren en ten goede komen.”

© Peter De Bruyne

In de nieuwste editie van de prestigieuze gids kaapt chef Gary Kirchens zijn eerste Michelinster weg. Het restaurant van het magnifieke Kasteel van Ordingen wordt geroemd om de schitterende renaissancesetting en de innemende ervaring, met een jeugdige aanpak van klassieke gerechten, waarbij het product op een voetstuk wordt gezet en de chef aan herkenbare smaken een eigen draai geeft. ‘Aurum is een zaak met klasse, tot in de kleinste details’, klinkt het.

Een goede zaak voor de stad

Bij de collega’s van horeca Sint-Truiden wordt de bekroning met gepaste fierheid onthaald. ‘Samen met mijn volledig bestuur ben ik enorm verheugd dat we met Aurum de allereerste Michelinster ooit in onze stad binnenhalen’, glundert Koen Francis, voorzitter van Horeca Sint-Truiden. ‘We hebben in Sint-Truiden een fantastisch culinair aanbod en iedere zaak schittert op haar eigen manier.’

‘Als je ziet welk parcours Aurum heeft afgelegd, zat de ster er wel aan te komen en is ze dubbel en dik verdiend’, vervolgt Francis. ‘Ik ben er zeker van dat deze bekroning zowel de horeca in Sint-Truiden alsook de volledige stad ten goede zal komen. Wie een Michelin-restaurant bezoekt, maakt daar een uitstap van. Zo leren deze fijnproevers onze stad en haar horecazaken ook beter kennen.’

Heerlijk Haspengouw

Ook bij het lokaal bestuur van Sint-Truiden wordt het bericht over de kersverse Michelinster enthousiast ontvangen. ‘Dit is fantastisch nieuws’, zegt schepen van Middenstand en handel Hilde Vautmans. ‘Ik ben uitermate verheugd dat onze stad haar eerste Michelinster te pakken heeft.’

Onder het motto ‘Heerlijk Haspengouw’ zet Sint-Truiden zich in om de Haspengouwse gastronomie nog beter op de kaart te zetten door samen met de horeca en de toeristische sector innovatieve projecten op touw te zetten en te promoten.

‘Lekker eten en drinken verbindt onze streek met levensgenieters uit de buurt en ver daarbuiten’, vervolgt de schepen. ‘De Haspengouwse topproducten en voortreffelijke horecazaken zijn een belangrijke steunpilaar van onze lokale economie. Wat mij betreft, verdienen ze allemaal een ster.