Truineer Nieuws melden?

Mannen met baarden

Dat mannen met baarden aantrekkelijk zijn, hoor je wel vaker zeggen. Wetenschappelijk onderzoek durft die stelling ook onderschrijven. Het is dan ook niet verrassend dat barbiers helemaal terug zijn. Kemp’s Barbershop in deStapelstraat is bij naam en faam bekend en streeft naar totaalbeleving. 

Van schilder naar barbier

Kappersalons vind je als het ware overal in de stad maar om een barbiershop te vinden moet je al gericht zoeken. Toch ligt Kemp’s Barbershop midden in het centrum van de stad. Eigenaar Kevin Kempeneers was niet meteen voorbestemd om barbier te worden. “Na een loopbaan als schilder-decorateur wou ik iets anders, meer creatiever”, begint de eigenaar van Kemp’s Barbershop zijn verhaal. “Tot ik op ‘barbier’ stootte, zo’n 8 jaar geleden. In Eindhoven volgde ik een opleiding aangevuld met een leerrijke stage. Nadien heb ik enige tijd als verantwoordelijke in een kapperszaak gewerkt. Toen mijn cliënteel zich begon op te bouwen, besloot ik om een eigen zaak te openen.”

 

“Na een loopbaan als schilder-decorateur wou ik iets anders, meer creatiever”

’60 door het typische interieur en de oldskool muziek. “Het is nog een restant van mijn vorige loopbaan (lacht). Ik hou vooral van de vintage stijl en de jaren 60. Ook de muziek moet bijdragen tot het totaalpakketje. Net zoals een frisse cola of lekkere whiskey. Mannen moeten zich hier op hun gemak voelen. Je hoort het dus goed: no woman’s allowed! Maak je maar snel uit de voeten (lacht)!”

 

Goede baardolie

Kemp’s Barbershop ontvangt je graag voor een strakke haarsnit maar uiteraard voel je je pas echt op je gemak als Kempeneers je geliefde baard onder handen neemt.

“Ik ga voor totaalbeleving. Een goede verzorging van de baard is uitermate belangrijk. Het gebruik van warme handdoeken en de juiste producten voor het hoofd en de baardhuid zijn een must! Investeer in een goede baardolie. De huid onder de baard moet goed verzorgd worden om de baard te doen stralen. Ik kijk ook goed naar de vorm van het gezicht om het juiste kapsel en type baard bij de klant te verkrijgen. Ondanks de trends kijk ik wat het beste bij de klant past. Mijn jongste klant is zestien maanden, mijn oudste klant is de 80 voorbij. Iedere man moet hier worden verwend.”

Only men

Als je de barbershop van Kevin Kempeneers binnenstapt krijg je meteen het gevoel dat je terug gekatapulteerd wordt naar de jaren ’60 door het typische interieur en de oldskool muziek. “Het is nog een restant van mijn vorige loopbaan (lacht). Ik hou vooral van de vintage stijl en de jaren 60. Ook de muziek moet bijdragen tot het totaalpakketje. Net zoals een frisse cola of lekkere whiskey. Mannen moeten zich hier op hun gemak voelen. Je hoort het dus goed: no woman’s allowed! Maak je maar snel uit de voeten (lacht)!”