Truineer Nieuws melden?

Kim Biets over zijn ‘Boer zoekt vrouw-avontuur’

‘Geen stress, geen spijt, een levensles en de hoofdvogel afgeschoten’. Alles wat voorafging aan het liefdesavontuur van Kim en zijn Emi. En hoe papa Jo (op foto) en mama Ria reageerden. Je leest er hier en in ons magazine ‘Den Truineer’ alles over.

KIM BIET S OVER ZIJN DEELNAME AAN ‘BOER ZKT VROUW’

“Geen stress, geen spijt, maar een levensles en een schitterende ervaring”

Een partner via een tv-programma als ‘Boer zkt vrouw’ mogen zoeken, is niet iedereen gegeven. Zelf is hij wild enthousiast over wat hem overkwam en overkomt. “Ik heb mij mijn deelname nog geen enkel moment beklaagd”, verklapt Kim ons.

 Het is een zonnige woensdagmiddag als we de dreef van het mooie domein Tombos aan de Oude Katsei in Niel bij Gingelom binnenrijden. Een beetje op zijn Dina Tersago’s stappen we de wereld van Kim Biets binnen en peilen we hoe de nieuwe BV zijn deelname aan ‘Boer zkt vrouw’ heeft ervaren.

“Dat iemand meteen je leefwereld leuk vindt, is een goede start” Zuiders type, goede looks, vlot, rijzig en een harde werker… Kim Biets zouden velen van ons bestempelen als de ideale schoonzoon. Dat is trouwens een juiste inschatting. In de eerste aflevering van het populaire tv-programma stond hij op zijn erf oog in oog met 40-lieftallige dames die hem wel zagen zitten en hem beter wilden leren kennen. “Toch was er een groot verschil met de vorige edities. Want deze keer kregen de dames ons op voorhand niet te zien”, zegt Kim Biets. “Vroeger stelden de boeren zichzelf meteen voor op tv en was het wachten op brieven van geïnteresseerde meisjes. Dit keer werden enkel het leven en het bedrijf van de boeren getoond en konden de dames bijgevolg niet meteen afgaan op het uiterlijk. Dat maakte in mijn beleving een groot verschil. Het voelt minder oppervlakkig. Dat ze je leefwereld leuk vinden zonder jou te zien, is al een hele geruststelling en een goed begin.”

Niks te verliezen, integendeel”

Toch nam Kim Biets niet zonder slag of stoot deel aan het datingprogramma. “Twee jaar geleden had VTM me al een keer gevraagd om mee te doen. Maar toen had ik pas een relatie van 5 jaar achter de rug en was ik ook niet klaar voor een nieuwe relatie. Intussen was ik ook mee in het aardappelbedrijf van mijn vader gestapt en had ik andere dingen aan mijn hoofd. Maar uitstel betekende geen afstel. Toen ik dit seizoen weer een telefoontje kreeg met de vraag of ik toch niet wou deelnemen, heb ik niet geaarzeld. Waarom niet, dacht ik bij mezelf. Wat had ik trouwens te verliezen? Ik zag het immers als een opportuniteit om mezelf, de boerenstiel en deze omgeving positief in the picture te zetten. En als ik dan ook nog een nieuw lief zou vinden, des te beter. Ik ben het avontuur dan ook zonder stress aangegaan en heb er ook geen moment spijt van gehad. En wie weet heb ik misschien wel de hoofdprijs afgeschoten hé? ( lacht).”

“Ze komen niet uit de kool, hè”

Papa Jo en mama Ria reageerden verschillend op het avontuur van hun zoon. “Mijn vader had er geen problemen mee. Volgens hem maakte het niet uit hoe ik de ware zou vinden. Maar mijn moeder vond het maar niks dat heel Vlaanderen een inkijk zou krijgen in onze ‘privé’. “Moet dat nu?”, vroeg ze. Ze snapte ook

 

niet waarom ik uitgerekend via tv op zoek moest gaan naar een partner. Maar eind goed al goed. Intussen vinden ze het allemaal geweldig wat hen en mij is overkomen. Ook van buitenaf krijg ik alleen maar positieve reacties. Laat me een kat een kat noemen. De boerenstiel is in wezen een erg drukke en eenzame stiel. Op het veld ga je de ware bij wijze van spreken niet vinden. Ze komen niet uit de kool, hè. Veel tijd om op stap te gaan is er ook niet. En een vrouw in de cafés gaan zoeken, is sowieso niet mijn stijl. ‘Boer zkt vrouw’ mag dan voor velen net een stap te ver lijken, voor mij was en is het een datingprogramma dat op mijn lijf geschreven is. Je leert jezelf veel beter kennen. En nergens in het normale leven leer je op zo’n intensieve manier de ander zo snel en zo goed kennen. Vervolgens geconfronteerd worden met de beelden, is een echte levensles. Wat heb ik het mezelf toch vaak te moeilijk gemaakt, denk ik nu.”

 

“Mijn fanmail blijft binnenstromen”

Intussen blijven de positieve reacties binnenstromen. “Wie dit negatief vindt, zal het me niet in mijn gezicht komen zeggen, vermoed ik. Dus hoor ik enkel maar positieve reacties, ook vanuit Gingelom. Eentje blijft hangen. Zo vertelde een buur mij dat ook hij zijn vrouw via tv had gevonden, via Blind Date destijds, en dat ze nog steeds gelukkig getrouwd zijn. “Goed gedaan, mène joeng”, klopte hij me op de rug, ‘evenveel geluk toegewenst’. En ik krijg ook nog dagelijks fanmail. Sommigen pakken het ietwat bedekt aan. Mailtjes met ‘Ik hoop dat je de liefde gevonden hebt’ gevolgd door een hoop vraagtekens schreeuwen om een reactie maar ik ga er verder niet op in. Anderen zijn minder discreet. Zo van ‘als je nog geen vriendin gevonden hebt, ik ben geïnteresseerd’. Voor hen een vraag, voor mij een weet. Ik ga hier en nu ook niks verklappen. Jullie moeten maar kijken. Toch wil ik nog meegeven dat ik direct opnieuw zou meedoen en dat ik iedere boer of boerin, die op zoek is en deze kans zou krijgen, adviseer om niet te twijfelen. Het is gewoon een fantastische ervaring.”

(Dit interview vond plaats voor de finale van Boer zoekt Vrouw en dus voor de relatie met zijn Emi mocht gekend zijn)