Truineer Nieuws melden?

Jonge Rode Duivels zondag op Stayen tegen Schotland

De jonge Rode Duivels met als bondscoach Truienaar Jacky Mathijssen spelen op zondag 5 juni om 16 uur op Stayen hun laatste kwalificatiewedstrijd in het kader van het EK 2023. Zowel tijdens de training als de wedstrijd is dit de uitgelezen kans om de Rode Duivels van de toekomst in onze stad aan het werk te zien!

Het Europees kampioenschap voetbal onder 21 zal van 9 juni 2023 tot en met 2 juli 2023 plaatsvinden in Roemenië en Georgië. België verzekerde zich als eerste land van de EK-kwalificatie. Het team van Jacky Mathijssen is in deze kwalificatiecampagne nog steeds ongeslagen en wil dat graag zo houden. Daarom roepen ze alle supporters op om hen naar een nieuwe overwinning te loodsen tijdens de wedstijd van zondag 5 juni tegen Schotland.

 

‘Sint-Truiden is een rasechte voetbalstad. We vinden het dan ook een eer om de jonge Rode Duivels in onze stad te mogen ontvangen. Op sportief vlak doen ze het uitstekend. In alle kwalificatiewedstrijden bleven de duivelse beloften ongeslagen! Voetballiefhebbers mogen zondag opnieuw een vurige wedstrijd verwachten’, vertelt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek. ‘Bij de selectie speelt ook de Kanarie Ameen Al Dakhil. Voor hem is dit ongetwijfeld een bijzondere match.’

‘Toen de voetbalbond ons benaderde om de wedstrijd te organiseren, kregen we een adrenalinestoot en gingen we meteen akkoord. Het is een wedstrijd die duidelijk past in onze strategie om families en jonge mensen  te bereiken om zo’n wedstrijd bij te wonen. Het gaat tenslotte om onze sterren van morgen, de nieuwe Rode Duivels. We zullen hard werken om van deze wedstrijd een echt evenement te maken en zullen niet nalaten zoveel mogelijk mensen uit te nodigen om onze beloften te komen steunen’, aldus Stan Niesen, commercieel directeur STVV.

 

Ontmoet de beloften!

‘Jonge voetballers uit heel België dromen ervan om ooit in de schoenen te staan van deze beloften. Ze zijn een inspiratie voor onze Jeugd. We zijn dan ook heel blij dat het programma in aanloop van de wedstrijd er net iets anders uitziet. Omdat de beloften al geplaatst zijn voor het WK nemen de spelers en stafleden voor hun laatste training, op zaterdag, de tijd om jonge fans te ontmoeten’, vertelt schepen van Jeugd Nina Kvikvinia.

 

Zaterdag 4 juni vanaf 13u30 kunnen fans aan de Rvue een praatje slaan met de beloften en een handtekening vragen en/of een selfie nemen. Vanaf 14 uur tot 15 uur wordt er getraind en ook dan zijn de fans welkom.  Meteen na afloop van de training moet iedereen het stadion verlaten zodat de Schotten in alle rust hun training kunnen afwerken.

 

Overnachten in Sint-Truiden

‘We zijn bijzonder blij dat de EK kwalificatiewedstrijd op Stayen plaatsvindt. STVV beschikt over een fantastisch voetbalstadion dat zich uitstekend leent voor deze wedstrijd. Ook Hotel Stayen en het Hof van Stayen maken zich op voor de ontvangst van de beloften. Van donderdag tot en met zondag verblijven de jonge Rode Duivels hier. Ook de Schotten blijven overnachten. Als voetbalstad hebben we dus heel wat te bieden fantastische faciliteiten en vurige supporters. We roepen hen op om massaal te komen supporteren voor dit Belgisch nationaal team’, zegt schepen van Citymarketing Hilde Vautmans.

 

Zondag 5 juni om 16 uur start de wedstrijd tegen Schotland. Voor de fans is enkel tribune oost geopend.  Tickets zijn online te koop via de website van de federatie en kosten 5, 8 of 10 euro.

Meer info: stvv.com en https://tickets.rbfa.be.