Truineer Nieuws melden?

E-power®neemt Bobinindus over

E-power®, grootste Benelux producent van stroomaggregaten, neemt  Bobinindus over, marktleider in noodstroomtoepassingen.

Kurt Van Dal, CEO & Owner: e-power® breidt haar positie in de Europese generatoren   markt verder uit en investeert in de acquisitie van noodstroom expert Bobinindus.  Vandaag bedienen wij reeds het noodstroom-segment bij enkele grote klanten (bv. Elia), met  deze overname versterken we onze positie in Europa en daarbuiten. e-power® zal na de integratie, plaats bieden aan meer dan 100 werknemers en mikt op een omzet van 45 miljoen €.  Als team zijn we zeer trots om deze gerenommeerde naam uit de noodstroomsector aan onze  groep toe te voegen en verwelkomen wij nogmaals het team van Bobinindus in de e-power® familie.  e-power® zet verder in op innovatieve oplossingen in de stroomaggregaten markt door te investeren in H2- en hybride toepassingen.” 

Beschrijving e-power® 

e-power® is de grootste Benelux producent van kleine en middelgrote stroomaggregaten  van 1 tot 600 kVA voor diverse toepassingen, zoals industrie, vrije tijd, landbouw, bouw, laswerk, mobiele voertuigen, verhuur, enz.  De producten worden wereldwijd verkocht via een dealernetwerk waarmee e-power® langdurige relaties onderhoudt. Daarnaast levert e-power® ook rechtstreeks aan grote  klanten zoals Elia, Infrabel en Somati.  

Het bedrijf werd in 1990 onder de naam EUROPOWER opgericht door de broers Luc & Yves  Heylands. Sinds 2020 is het bedrijf eigendom van en wordt het geleid door Kurt Van Dal (ex Nipro Europe).  Het bedrijf telt een 80-tal werknemers en opereert vanuit Nieuwerkerken, Sint-Truiden. Bijna 60% procent van zijn omzet komt uit de export.

www.e-powerinternational.com

Beschrijving Bobinindus  

Ontstaan uit het herwikkelen van elektrische motoren: “bobinage voor de industrie”, is  Bobinindus al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in de bouw, installatie, verhuur en  onderhoud van stroomaggregaten. De sector kent Bobinindus vooral als Belgische marktleider inzake noodstroomtoepassingen:  noodgeneratoren die netspanning kunnen overnemen zodra de gebruikelijke primaire  voeding (typisch het elektriciteitsnet) uitvalt. Het bedrijf levert aan ziekenhuizen,  kantoorgebouwen, serverrooms, waterzuiveringen, pompstations, luchthavens, enz.. Bobinindus opereert vanuit Puurs.  

www.bobinindus.com