Truineer Nieuws melden?

Donderdag Internationale Taptoe

Op donderdag 2 juni strijkt de  internationale taptoe van de Belgische Defensie neer in Sint-Truiden. Kom vanaf 20u30 genieten van dit GRATIS muziek-en lichtspektakel op de Grote Markt.

Voor de 1ste maal in haar geschiedenis organiseert de Belgische defensie een internationale militaire taptoe van dinsdag 31 mei tot en met zaterdag 4 juni in 5 Belgische steden: MONS, NAMUR, SINT-TRUIDEN, BRUGGE & BRUSSEL. Deze taptoe was oorspronkelijk gepland in mei 2020, n.a.v. de herdenking van 75 jaar bevrijding van België. Eindelijk, na 2 jaar uitstel vanwege COVID-19, kunnen we u dit fantastische evenement aanbieden.

Met deze taptoe wil Defensie beklemtonen dat ‘samenwerking’ een van de belangrijkste basispijlers is van de organisatie, zowel nationaal als internationaal. Bovendien wil Defensie een actieve partner zijn IN en VAN de maatschappij. Daarom is deze show een unieke co-productie tussen Defensie en de 5 deelnemende steden.

Het belang van internationale samenwerking wordt beklemtoond door de deelname van 3 buitenlandse militaire muziekkapellen.  Maar liefst 150 professionele muzikanten brengen een wervelende muzikale show, versterkt met videobeelden en lichtshow, telkens in openlucht op een historische locatie.

Het thema “De waarde van Vrijheid” vormt de rode draad in deze show.
Het hoeft geen verdere uitleg dat dit thema in de huidige internationale context brandend actueel is. We zijn ervan overtuigd dat de kracht van de muziek iedereen zal beroeren en nog meer zal overtuigen om stil te staan bij de waarde van vrede en vrijheid.

 

Deelnemende militaire muziekkapellen:

Le Bagad de Lann-Bihoué(Deze link opent een nieuw venster) (Frankrijk)
The Representative Central Band of the Polish Armed Forces (Deze link opent een nieuw venster)(Polen)
The 2D Marine Division Band (Deze link opent een nieuw venster)(USA)
The Royal Band of the Belgian Navy(Deze link opent een nieuw venster) (België)  –  Facebook(Deze link opent een nieuw venster)

Vocals:  

Stéphanie Demeulemeester en Tom Olaerts
Presentatie:

Ella Michiels
Manu Van Acker