Truineer Nieuws melden?

Dimitri Lowette: “Elke patiënt wordt behandeld als een topsporter”

In magazine ‘Den Truineer’ kwam Dimitri Lowette uitgebreid aan het woord. Hij vertelt onder meer dat een baby met reflux helpen voor evenveel voldoening zorgt dan werken met topsporters.

Hij kent het lichaam van Eden Hazard of Kevin De Bruyne, maar ook dat van veldrijder Timo Kielich of golfer Christopher Mievis. Het topsportcliënteel van Dimitri Lowette heeft een hoge vlucht genomen sinds hij, dankzij Marc Wilmots, osteopaat werd van de Rode Duivels. Maar de Zepperenaar houdt de voetjes op de grond en blijft ook gewoon eerste provincialer Zepperen-Brustem trouw. “Met topsporters werken geeft uiteraard veel voldoening, maar een baby met reflux helpen en ouders blij maken, geeft evenveel tevredenheid.”

 

 Het lijstje aan topsporters die bij Groep Lowette voor behandeling of revalidatie op bezoek komen, is te lang om op te sommen. Ze komen van alle richtingen uit het land. Voetballers zoals Bjorn Engels (Antwerp), Hugo Cuypers (KV Mechelen), Joris Kayembe (Charleroi), Standardspelers Cimirot of Laifis, Stef Peeters (Eupen), Castro Montes (AA Gent) of Rode Duivel Nacer Chadli, allen hebben ze al op tafel bij Groep Lowette gelegen. Intussen vinden ook veel individuele sporters de weg naar de praktijk in Zepperen: van ruiters over wielrenners, atleten, basketters tot golfers.

Met Marc Wilmots naar WK

Springplank voor de uitbouw van zijn praktijk was de samenwerking met de Rode Duivels tussen 2014 en 2016. “Ik kende toenmalig bondscoach Marc Wilmots omdat zijn zonen bij mij in behandeling waren”, vertelt Lowette. “Net voor het WK van 2014 in Brazilië vroeg Wilmots mij om de medische staf te vervoegen. Het was natuurlijk een leerrijke periode om met de Gouden Generatie op te trekken.” Na België trok Lowette ook met Wilmots naar Ivoorkust en Iran en volgde hij de Azië Cup met het Jordanië van Vital Borkelmans. “De ervaring om met topsporters te werken kan je niet leren op schoolbanken. Die individuele benadering, die moet je voelen, de behandeling uitdiepen. Door het feit dat ik osteopatie en acupunctuur in de behandeling kan combineren, kan de atleet zoveel sterker worden. Hij wordt als het ware opgetild.”

 

“Bij alle behandelingen moet je psycholoog zijn en op zoek gaan naar dieperliggende oorzaken

 

14 medewerkers

Dimitri Lowette is overigens veel meer dan kinesist, osteopaat of acupuncturist. Hij heeft ook kinesiologie gestudeerd en past ook NST-techniek toe. “Maar bij alle behandelingen moet je ook psycholoog zijn en op zoek gaan naar de dieperliggende oorzaken van de klachten. Pijn aan de schouder zou wel eens kunnen komen van problemen met de dunnedarm”, geeft Lowette mee.

Intussen is Groep Lowette een heus bedrijf geworden. De praktijk is verdeeld over drie locaties: Zepperen, Tongeren en Sint-Truiden, waarbij de laatste gefocust is op pediatrische behandelingen en manuele therapie. Elke ochtend heeft Lowette teamsessies met zijn 14 medewerkers om de dagelijkse routine te bespreken.

Want laat het duidelijk zijn. Iedereen krijgt dezelfde aandacht bij Groep Lowette. “Elke patiënt die osteopatische klachten heeft, kan bij ons terecht. Topsporters behandelen is slechts een onderdeel van onze activiteiten. Ik geniet evenveel van het behandelen van een baby met reflux, als van een topsporter die fit is om een match te spelen.”

 

Van Hazard tot Zepperen

Toch nog even terug om naar anekdotes over topsporters te vissen. “Op een dag stond Clinton Mata van Club Brugge voor mijn deur. Niet om zich te laten behandelen zoals eerder gebeurd was maar om een truitje van Sardar Azmoun, de Iraanse spits van Zenith (waar Club in de Champions League had tegen gespeeld) af te geven. De Iraniër was erg erkentelijk voor mijn bijdrage bij zijn nationale ploeg” Ook over Eden Hazard wil Lowette nog wat kwijt. “Eden is een schat, een jongen die altijd het idee heeft gehad dat er een match op de speelplaats ging plaatsvinden. Maar vergis je niet. Ook al lachte hij en zei hij dat hij bepaalde oefeningen niet leuk vond. Hij deed ze toch. En nu moet je mij excuseren want de spelers van Zepperen-Brustem wachten op mij (lacht).”