Truineer Nieuws melden?

De ultramoderne wasstraat van Prova Carwash

Prova Carwash, vlakbij het gelijknamige benzinestation op Schurhovenveld, beschikt sinds kort over een nagelnieuwe wasstraat. Die staat garant voor een grondige, veilige én duurzame wasbeurt van uw wagen. De nieuwste technologie in carwashland lokt dan ook klanten van heinde en ver. Onze reporter nam de proef op de som en keerde terug met een brandschone wagen naar de redactie.

Nieuwste technieken in borstels en stofzuigers

Na de benzinestations ook een carwash, hoe ging de bal aan het rollen? “De laatste huurder van de carwash (Smartbubbles, n.v.d.r.) ging overkop en zo kwam de loods opnieuw vrij. Onze zoon, Ben, wou er heel graag zijn schouders onder zetten. Je kan ons dan ook een echt familiebedrijf noemen. Ikzelf hou me bezig met de brandstoffen, mijn broer met de jumpingpaarden en mijn zoon Ben ontfermt zich nu dus over de carwash. We hebben ervoor gekozen om alles volledig te vernieuwen met de beste technologie op de markt”, begint zaakvoerder Dirk Prouvé.

Wat maakt de nieuwe wasstraat zo bijzonder?

“In andere wasstraten staan de borstels op een vaste plaats. De voornaamste nieuwigheid is dat de modulaire borstels in onze wasstraat de wagen voortdurend volgen. De wagen wordt daardoor langer en minder agressief gereinigd. Ook het materiaal van borstels zelf is sterk verbeterd. We werken uitsluitend met zepen en dus niet met zuren, ook niet voor de velgen. Autoliefhebbers kunnen met een gerust hart door de straat. Bovendien is die, met een ketting 38 meter, een stuk langer dan gemiddeld. Daarnaast is er ook aandacht voor het interieur van de wagens. De toegang tot de nieuwe stofzuigerhal is inbegrepen in twee van onze wasprogramma’s. Ook daar werken we met de nieuwste technieken. Als je jouw wagen daar niet gestofzuigd krijgt, lukt het nergens.”, vertelt zoon Ben.

 

Groot of klein, iedereen gelijk

Hoe reageren de klanten op jullie wasstraat?

“De reacties zijn bijzonder positief. Ook de Google reviews tellen bijna allemaal 4 of 5 sterren. We ontvangen zelfs klanten van Hasselt en Tienen. Een belangrijke troef is dat we geen onderscheid maken tussen kleine en grote wagens. Van een kleine wagen, een bestelbus tot een grote wagen met gesloten laadbak, ze vertrekken hier allemaal even schoon aan dezelfde prijs. Ook als ze vooraf helemaal onder de modder zitten. Elke auto vertrekt hier zuiver.”, gaat Ben verder.

 

“Het gebruikte water wordt opgevangen en gefilterd. Oudere wasstraten hebben die technologie nog niet

Hoe duurzaam is jullie nieuwe wasstraat?

“Wij recupereren 100% van het gebruikte water. Zelfs het water met velgenreiniger of polish wordt opgevangen en gefilterd, met dank aan goede bacteriën. De oudere wasstraten hebben de technologie niet om al dat water te filteren. Wij laten geen liter verloren gaan en daar ben ik best trots op. Al het water dat we gebruiken, is ook nog eens ontkalkt en ontijzerd voor een mooi resultaat. Hoe zuiverder het water, hoe beter de producten en de wasstraat hun werk doen”, besluit Dirk.