Truineer Nieuws melden?

Brouwerij Wilderen heeft wat te vertellen

Take a walk, beer, whisky, gin or rum on our Wild Site. Brouwerij Wilderen kwam in Den Truineer aan bod en heeft heel wat te vertellen.

Brouwerij Wilderen was en is er helemaal klaar voor en kan de massale toeristentoeloop makkelijk aan. Niet verwonderlijk want Roniek en Mike hebben tonnen ervaring in deze branche en leveren topproducten af in hun brouwerij. Eén van de paradepaardjes is de Double You Gin, die tal van prijzen binnenhaalde, maar ook de bieren, whisky en rum verdienen hun plaats in de rij.

Den Truineer ging langs en vroeg om over hun droom te VERTELLEN. “OMG, hoe moet dit nu?”

 

 

VERTEL ons jullie verhaal over de eerste jaren?

“Wie een beetje wild is van Wilderen weet ondertussen dat de oorspronkelijke gebouwen aan de Wilderenlaan uit de jaren 1600 dateren en de stokerij tot 1939 gebruikt werd. Oude en nieuwe rock & roll combineren, dat zit in ons bloed. Zo startten we 10 jaar geleden met onze eerste ‘drankjes’… Beginnen deden we met het brouwen van Tripel Kanunnik en Wilderen Goud. Het was meteen een schot in de roos want al heel snel werd onze Tripel Kanunnik bekroond met een gouden World Beer Award. Maar da’s ondertussen allemaal verleden tijd. Die geschiedenis is ontzettend belangrijk maar wie constant achterom kijkt, staat ook wel met zijn rug naar de toekomst.”

Over al die successen en prijzen valt ook wel wat te VERTELLEN? “Ons fijnproeversmenu werd ondertussen vervolledigd met tal van andere bieren en distillaten. Double You Gin, Wild Weasel Whisky, Eau-de-Bière, Graanjenever, Wilderen Kriek, Cuvée Clarisse, Betty Ford Special Ale, Clarisse Rouge, Omerta Rum (black edition), … Voor elk wat ‘Wilds’ kunnen we wel zeggen. Misschien mogen we best wat trotser zijn op de awards die we jaarlijks winnen. Maar eigenlijk zijn die ook wel een beetje logisch. Perfectie nastreven in de keuze van onze producten en processen in combinatie met esthetiek, schoonheid en elegantie leidt nu eenmaal tot smaaktoppers. Maar we willen vooral een ‘warme’ brouwer en distilleerder zijn en blijven. Net zoals de warme bakker willen we alles helemaal van A tot Z in eigen handen houden.”

“Een maniakaal vakmanschap resulteerde inderdaad in wereldprijzen. Onze Cuvée Clarisse werd op de World Beer Awards bekroond tot ’s werelds beste zwaar donker bier. Onze Double You Gin rijft al 7 jaren op rij de hoogste onderscheiding van het International Taste Institute binnen en is ondertussen de eerste gin ter wereld die de Diamond Taste Award won. En onze nieuwe oogappel, de Ocus Bio Gin (in samenwerking met Lost Frenquencies) scoorde meteen ook al een bronzen World Gin Award.”

 

Er is ons VERTELD dat dit hier een Wild Site is?

“Beleving daar draait het in Wilderen om. Onze bieren en destillaten drink je niet… je beleeft ze. Daarom hebben we in de schaduw van de brouwerij unieke ruimtes gecreëerd. Proef, ruik, voel en geniet van wat je al jaren gemist hebt. Laat je rondleiden in de ultramoderne brouwerij en distilleerderij, verdwaal in de donkere oude gangen, plof neer bij de open haard of op het zonneterras en besef dat het leven anno 2022 weer mooi is.”

“Zelfs in Nepal en Aruba kennen ze ons. Maar de toekomst staat niet in de sterren geschreven, die wordt elke dag opnieuw gemaakt

Kan je ons ook nog een VERTELSEL over de toekomst meegeven? “Ondertussen zetten we Wilderen verder op de wereldkaart. Zelfs in Nepal en Aruba kennen ze sinds kort ons piepkleine dorpje in de buurt van Sint-Truiden. Maar de toekomst staat niet in de sterren geschreven, de toekomst wordt elke dag opnieuw gemaakt en uitgebouwd. Plannen en ideeën genoeg. Wait and see.”

Zeg, eigenlijk moeten jullie niets VERTELLEN?

“Neen, eigenlijk moeten we niets vertellen. U kan het vanaf nu immers opnieuw weer zelf beleven in ons proef- en praatcafé aan de Wilderenlaan/Zoutleeuwsesteenweg te Wilderen. Want wat wij vertellen, da’s eigenlijk niet belangrijk. Wat de klant ervaart, wat de klant beleeft daar gaat het om. Wij zijn ontzettend blij dat we iedereen opnieuw mogen begroeten met onze breedste smile die we niet langer hoeven te verbergen achter een masker. Wedden dat we er samen opnieuw topmomentjes gaan creëren en beleven? www.brouwerijwilderen.be