Truineer Nieuws melden?

De vlam van -wat een match- Konaté

STVV won oververdiend bij Zulte-Waregem, ook al moest het nog een tijdje met tien man vol aan de bak. Konaté zette de kanaries met een vlam op het goede spoor, Reitz bracht in blessuretijd de verlossing.

© STVV

Strafschopmisser Brüls

STVV nam van meet af aan de match in handen. Dat resulteerde, op aangeven van de VAR (handspel) in een snelle strafschop voor Brüls. De meestal nochtans trefzekere Oostkantonner zag zijn schot echter gekeerd door Bossut. STVV bleef doorlopend baas. Maar meer dan een aantal ‘kans-jes’ leverde dat niet op. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

De vlam van Konaté

STVV begon ook na rusten heel sterk. Maar het was wachten op het moment dat het zou  toeslaan. En daar was Konaté. Hij rondde een mooie actie af met een vlam in de winkelhaak: 0-1 in minuut ’52. STVV bleef ook nadien baas. Tot Janssens te makkelijk een tweede geel en dus rood pakte. Onze kanaries kregen het plots een stuk moeilijker al had een sublieme actie van Brüls op rechts meer verdiend. Zijn bal strandde op de dwarsligger. Toch werd het nog pompen of verzuipen. Gano had tot twee keer toe de gelijkmaker aan de voet. Tot invaller Reitz, ook met een beauty, de verlossing bracht.