Truineer Nieuws melden?

Opgepast: werken Halmaalweg

Gisteren startten de werken aan het kruispunt van de Halmaalweg en de Tramstraat voor de aanleg van de fietssnelweg N3. Tegelijk wordt ook de schoolomgeving van kleuterschool β€˜De Brug’ aangepakt. De werken zullen vermoedelijk een vijftal maanden in beslag nemen.

© freepik
🚧 Fietssnelweg N3 – herinrichting ter hoogte van schoolomgeving De Brug
Op maandag 4 april 2022 starten de werken aan het kruispunt van de Halmaalweg en de Tramstraat voor de aanleg van de fietssnelweg N3. Tegelijk wordt ook de schoolomgeving van kleuterschool β€˜De Brug’ aangepakt. De werken zullen vermoedelijk een vijftal maanden in beslag nemen.
πŸ‘‰ Toegankelijkheid
Tijdens de werkzaamheden is de Halmaalweg vanaf huisnummer 115 tot en met 125 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ter hoogte van de brug over de N3 zal er altijd één voetpadzijde toegankelijk blijven ter hoogte van de werfzone.
πŸ‘‰ Bereikbaarheid
Tijdens de werken is er een omleiding voorzien voor het gemotoriseerd verkeer van en naar Halmaal:
β€’ richting Halmaal: N3 Tiensesteenweg > Ziekerenweg > N3 Haspengouwlaan > N80 > Hazelaarweg > Velmerlaan > Halmaalweg
β€’ richting centrum: Velmerlaan > Hazelaarweg > N80 > N3 Haspengouwlaan > Ziekerenweg
De woningen in de Steenovenstraat (deel bereikbaar vanaf Halmaalweg), Kleistraat en Leemstraat en de school β€˜De Brug’ zijn tijdens de werken te bereiken via de Jan Frans Willemsstraat en de Steenovenstraat.
De woningen in de Tramstraat (kant Halmaal) van huisnummer 85 tot huisnummer 127 zijn tijdens de werken bereikbaar via de achterliggende verkavelingswegen.
πŸ‘‰ Parkeren
Er kan niet geparkeerd worden binnen de werfzone. Parkeren kan in de aansluitende straten.
Voor meer informatie kan je altijd terecht bij de dienst Infrastructuur via info.infrastructuurwerken@sint-truiden.be of op 011 70 14 61.