Truineer Nieuws melden?

Knutselateliers voor Oekraïense kinderen

De Mindere organiseert elke woensdagnamiddag van 14u. tot 17u. een gratis knutselnamiddag voor Oekraïense kinderen en dit onder begeleiding van een museummedewerker. Intussen worden ook nog tolke/vertalers en vrijwilligers gezocht.

De oorlog in Oekraïne zorgt voor de grootste vluchtelingenstroom in Europa sinds WOII. Ook in Sint-Truiden worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen.
Om de kinderen en hun familie een moment van rust en ontspanning te bieden organiseert museum DE MINDERE elke woensdagnamiddag van 14u. tot 17u. een knutselnamiddag onder begeleiding van een museummedewerker. Deze namiddagen zijn uiteraard gratis toegankelijk en ook kinderen uit kwetsbare Truiense families zijn eveneens van harte welkom.
museum DE MINDERE
Elke woensdag van 14u. tot 17u.
Gratis toegang – inschrijven is niet nodig
Voor deze namiddagen is DE MINDERE op zoek naar tolken Nederlands-Oekraïens die op vrijwillige basis willen meewerken en naar vrijwilligers die mee willen begeleiden. Indien interesse gelieve contact op te nemen met het museum via 011 67 29 71 of via info@demindere.be
FREE CHILDRENS’S WORKSHOP
The war in Ukraine is responsible for the largest refugee flow in Europe since WWII. Ukrainian refugees are also received in Sint-Truiden.
To offer your children and yourself a moment of rest and relaxation, museum DE MINDERE organizes every Wednesday afternoon from 14:00 – 17:00 a FREE CHILDRENS’WORKSHOP under the guidance of a museum employee. These afternoons are of course free to attend and children from vulnerable families of Sint-Truiden are also very welcome.
museum DE MINDERE
Every Wednesday from 14:00 – 17:00
Free entry – no need to register
For these afternoons, DE MINDERE is looking for Dutch-Ukrainian interpreters who want to work on a voluntary basis and for volunteers who want to assist. If interested, please contact the museum via 011 67 29 71 or via info@demindere.be. Thank you very much!