Truineer Nieuws melden?

Kinderen van Make-A-Wish openen hun wensbos

Feest bij de familie Paesmans van Fruitsnacks in Nieuwerkerken. De kinderen van Make-A-Wish  openden er op 15 april hun wensbos en mochten daar ook hun eigen fruitboom komen ontdekken..

Een familie met een hart voor Make-A-Wish®

 

De familie Paesmans staat in heel België bekend als leverancier van fruit op het werk. Als enige leverancier voorzien zij ook fruit van eigen teelt in de manden, namelijk appels en peren. Karel Paesmans toont dus met veel plezier wat de fruitteelt zoal inhoudt aan groot en klein. Fruitsnacks zet zich in voor verschillende goede doelen, waaronder Make-A-Wish® België-Vlaanderen. Vijf jaar geleden startte hij daarom met het wensbos in samenwerking met deze organisatie. Kinderen die hun wens in vervulling zien gaan krijgen de kans om een jaar lang de groei van het fruit te volgen.  

De opening van het wensbos

 

Op 15 april mochten de kinderen hun wensbos terug fysiek komen openen. In totaal ontvingen ze die dag 12 gezinnen. “Dit jaar zijn de kinderen die in 2020, 2021 en 2022 hun wens in vervulling zagen gaan welkom. Een aantal kinderen kennen we dus al iets beter. De afgelopen periode was voor velen zwaar. Wij zorgen daarom met veel plezier (opnieuw) voor een fijne dag!” zegt Karel Paesmans.

Het Fruitsnacks-team zorgde voor een namiddag gevuld met leuke activiteiten. De kinderen konden een tour maken door de boomgaard met paard en kar, een eigen smoothie maken op de smoothiefiets, een bezoek brengen aan de kinderboerderij Hoeve op den Mierhoop en Snoetjes & toetjes, zich laten schminken door een clown en zich helemaal uitleven op het Fruitsnacks-springkasteel. “Elk jaar zie ik hier alle kinderen openbloeien. Het initiatief van deze familie is hartverwarmend. Bij Make-A-Wish® kijken wij er zelf altijd naar uit om naar Fruitsnacks te mogen komen.” vertelt Liliane Sugalski, kernverantwoordelijke voor de regio Limburg bij Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen.

Afwachten tot de plukdag in september

 

Ook in september opent Fruitsnacks opnieuw de deuren voor deze gezinnen. “In september mogen de kinderen hun eigen wensboom komen plukken. Dan verwachten we nog een grotere opkomst. Ondertussen staat de teller al op 25 inschrijvingen!” vertelt Karel Paesmans. Het is duidelijk dat deze families al uitkijken naar het vervolg!