Truineer Nieuws melden?

Kasteel van Ordingen lid van Relais & Châteaux

Het Kasteel van Ordingen werd opgenomen in de lijst van Relais & Chateaux, een mondiale vereniging van luxehotels en gastronomische restaurants met bijna zeshonderd leden in 68 landen op de vijf continenten. België telde tot nog toe zes leden, het Kasteel van Ordingen is het zevende.

“Wij voelen ons enorm vereerd met dit lidmaatschap”, zegt general manager Yannick Bouts. “Relais & Châteaux is een mondiaal label, dat kwaliteit en beleving garandeert. Dat gaat van de reservatie tot het uitchecken en alle aspecten daartussenin. Deze erkenning biedt ons de mogelijkheid om een internationaal publiek aan te spreken.”
Het is nog geen maand geleden dat het Kasteel van Ordingen uit handen van minister van Toerisme Zuhal Demir zijn vijfde hotelster kreeg. “We hebben de voorbije maanden hard gewerkt om aan de vereisten voor beide labels te voldoen, maar we zitten niet stil. We hebben nog enkele ambitieuze plannen”, aldus Yannick Bouts.
De restauratie van de voormalige residentie van de heren van Ordingen nam ruim twintig jaar in beslag. Vandaag is het een horecalocatie die zowel de dag- als de verblijfstoerist kan aanspreken. Het complex omvat onder meer een hotel met kamers die werden ingericht door Pieter Porters, restaurant Aurum (15,5/20 in Gault&Millau), Bistro Richard en een wellness.