Truineer Nieuws melden?

Inzamelactie voor aankoop van 50 aspiratoren voor Oekraïne

De Gezinsbond Sint-Truiden start samen met de stad Sint-Truiden en het OCMW Sint-Truiden en met goedkeuring van de Koning Boudewijnstichting een actie om geld in te zamelen voor de aankoop van 50 aspiratoren voor Oekraïne. Die toestellen worden later door het hele netwerk van de Oekraïense gemeenschap en de firma Essers naar Polen en Oekraïne gebracht.

Geachte mevrouw, geachte heer,

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Vele mensen hebben er nood aan medische hulp en materiaal. Vanuit de Limburgse Oekraïnse gemeenschap kwam de concrete vraag naar aspiratietoestellen

Aspiratietoestellen 

Een aspirator is een draagbaar medisch toestel voor professionele aspiratie, dat werkt op geïntegreerde oplaadbare batterijen. Zo’n toestel kan het leven van de vele gewonden in de Oekraïnse ziekenhuizen redden. Helaas is er op dit ogenblik een groot tekort aan. Daar willen de Oekraïense gemeenschap, Gezinsbond Sint-Truiden en de Koning Boudewijnstichting iets aan doen.

Onze ambitie? 50 aspiratietoestellen aankopen. Die brengen we door onze persoonlijke connecties en expertise in de kortst mogelijke tijd ter plaatse. Op advies van de medische wereld kiezen we voor een aspirator met hoge zuigcapaciteit van de firma Cupola BV. Dit toestel kan niet alleen zijn dienst bewijzen tijdens vele chirurgische ingrepen. Door zijn sterke zuigcapaciteit is het ook geschikt om verschillende lichaamsvochten zoals bloed in grote wonden op te zuigen. 

Help levens redden

De actie kan alleen slagen met uw financiële steun. Helpt u mee levens redden in Oekraïne? Een aspirator aankopen kan voor 464,64 euro (inclusief 21% btw). 

Als u wilt helpen, kunt u 464,64 euro of een bedrag naar keuze overschrijven op het rekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting  BE10 0000 0000 0404  met gestructureerde mededeling 623/3715/70030. Nadien ontvangt u van de Koning Boudewijnstichting een fiscaal attest. Het bedrag gaat integraal naar de aankoop van aspiratietoestellen. 

Schenkt u geel-blauwe levenskracht voor Oekraïne? Elke bijdrage is welkom. En levensnoodzakelijk. 

Hartelijk bedankt voor uw hulp.

Raymond Zwerts Peter Deltour Pascy Monette Veerle Heeren

Giften zijn ook mogelijk via de donatiepagina van de KBS: https://donate.kbs-frb.be/actions/PRA-GST?lang=nl_NL.