Truineer Nieuws melden?

Het verhaal achter Café Du Tram

Carmen Cuypers brengt het verhaal van Café Du Tram dat uitgebaat werd door haar grootouders en onder meer ook een smidse, een kegelbaan en een logeerkamer voor handelsreizigers herbergde.

Carmen: dit was het café van mijn grootouders Lambert Boeyen en Elise Degros. Mijn grootvader was smid. Het café herbergde trouwens een smidse, maar onder meer ook een kegelbaan en een logeerkamer voor handelsreizigers

Het gebouw werd er gezet door aannemer Claes in 1931. Het noemde café Du Tram omdat de tram er stopte.
Op de foto staat mijn oma Elise Degros (1883-1906), mijn mama Jeanne Boeyen (1919-2000) en mijn zusje Francine (op de arm, 1940-1985). Ook zie je nog de buurvrouw met haar dochtertje.
Het café lag vlakbij het De ridders de Mente de Horneplein,  begin Gorsemweg, naast het latere Shell station. Het huis staat er nog steeds. Er is even nog een restaurant geweest, nu is het een privé woning.