Truineer Nieuws melden?

Heel wat te ontdekken in en rond kasteel van Heers

Publieke aftrap van de renovatie van het indrukwekkende kasteel van Heers. Ontdek wat er tijdens de weekends van april te beleven valt!
© Truineer.be

Volg een rondleiding binnen in het kasteel

De restauratie van het kasteel van Heers wordt een werk van lange adem. Via een participatief herbestemingstraject moet het kasteel opnieuw de parel van Heers en Zuid-​Haspengouw worden. Benieuwd hoe het monument er nu aan toe is? Volg een geleide rondleiding! Rondleidingen kosten € 5,00 per persoon en moeten op voorhand worden gereserveerd. De opbrengst gaat naar het restauratieproject.

Neem deel aan de interactieve fototeentoonstelling
Bij het doorpluizen van het archief van het kasteel stootten Herita-​medewerkers op een collectie glasnegatieven. Een selectie van die foto’s wordt tentoongesteld in de koestal. Wij doen graag een beroep op het collectieve geheugen om meer te weten te komen over wie en wat er is afgebeeld. Kom langs en deel je kennis!

Ontdek de plannen voor de koestal
Het laatgotische Kasteel van Heers takelt al sinds eind vorige eeuw af. Omdat de toestand van het monument in sneltempo verslechtert, wil Herita wil het restauratieproces zo snel mogelijk inzetten. De eerste ruimte die terug in gebruik wordt genomen is de koestal. Met een tijdelijke ingreep kan van daaruit de eerste fase van de restauratie worden gecoördineerd. Ontdek de plannen!

Kom iets drinken op het kasteeldomein
Een drankje bij de prachtige setting van het kasteel. De opbrengst van deze unieke bar gaat naar een goed doel: het restauratieproject en de vrijwilligerswerking van het Kasteel van Heers. Wees welkom!

  • Openingsuren: deze activiteiten vinden plaats op zaterdag 2, zondag 3, maandag 4, zaterdag 9, zondag 10, zaterdag 16, zondag 17, maandag 18, zaterdag 23 en zondag 24 april. Telkens van 10.00 tot 17.00 uur.
  • Adres: Kasteel van Heers, Nieuwe Steenweg 71, 3870 Heers

Bron: Herita.be

Meer info via onderstaande link

https://www.herita.be/nieuws/aftrap-van-de-restauratie-van-het-kasteel-van-heers-publieke-activiteiten-de-paasvakantie?fbclid=IwAR2xOSMASgNWw6Hh_TTYgWSg-OKgYUHMz3lGxoAt5ftPM1cGPVLDLFm1jnA