Haspengouw Culinair bestaat sinds 1995
Grondlegger van Culinair Pascal Vossius bracht de chefs samen. Hij organiseert Haspengouw Culinair al sinds 1995. Velen zullen nog de historische avonden herinneren met ’t Muiske en Freddy Bierset. Het evenement groeide uit tot een klassieker. Het belooft een speciale editie te worden in de prachtige Bloesemvallei van Velm. Zes avonden met telkens één top gastkok is het resultaat geworden, dit op een idyllische plaats waarbij je tijdens je aperitief de zon ziet ondergaan op een manier die je doet denken aan de zonsondergang in Café Del Mar in Ibiza. Beleef Haspengouw op zijn meest Bourgondische manier dankzij topchefs op een toplocatie.
Veel energie voor boostereditie
“In een toevallige brainstorm met Pascal – die notabene grondlegger is van de lounge in 2009 als schepen van Toerisme – is er een nieuwe samenwerking ontstaan. Hij is de bezieler van Haspengouw Culinair en we zijn trots dat we het in onze nieuwe setting met grotere keuken en verwarmd restaurant kunnen organiseren”, klinkt het enthousiast bij de organisatie.
Praktisch
Aanvang: 18.30 uur
Parking: Kruisstraat of Gemeenteplein – shuttles brengen je naar de locatie.
Prijs: Viergangenmenu exclusief dranken
Programma topgastronomie:
- Woensdag 20 april: NOEN – viergangenmenu – 75 EUR
- Maandag 25 april: Coco Pazzo – viergangenmenu – 73 EUR
- Dinsdag 26 april: Blanc – viergangenmenu – 80 EUR
- Maandag 2 mei: Bistro Zutt – viergangenmenu – 71,5 EUR
- Dinsdag 3 mei: Hoeve Roosbeek – viergangenmenu – 75 EUR
- Dinsdag 10 mei: De Fakkels – viergangenmenu – 90 EUR
Save the date – zondag 18 september – Haspengouw Culinair op de Grote Markt
De editie van Haspengouw Culinair gaat na 2 geannuleerde edities opnieuw door. 12 chefs zullen dan het beste van zichzelf geven en op deze zondag organiseert Shop & The City tevens zijn Herfstopendeur met open winkels
Info en reserveren?
Surf naar www.bloesembar.com/haspengouwculinair
Met dank aan Festarent voor de logistieke ondersteuning.