Truineer Nieuws melden?

Bistro wordt bruin café met centrale toog (100m²) aan de Keesmerct van weleer

Wat heeft het Bistroke met ‘kees’ te maken? Heel veel, want volgens oude geschriften uit 1499 bleek dat het Bistroke aan de ‘Keesmerct’ lag. Zondag is het daar feest. Omdat De Bistro blijft bestaan.  En hoe. Benieuwd of ze er naast bokken ook kees zullen uitdelen.

De toekomst
19 september gaat De Bsitro dicht en worden de drie aaneensluitende gebouwen afgebroken. In de plaats komt de Bistro 2.0 die begin 2023 zal openen. Het wordt een bruin café met een centrale toog (100 vierkante meter)
Uit de annalen
Heeren en(de) stadt zijn eens ende verdraghen dat niemant op die scole opden keesmerct caetsen, werpen oft stoten oft boecken en sal; op te verbeuren, die contrarie des voorscreven is dede en soe decke de gesciede, eenen wech te Rotsemedouwe…

 

De Bistro blijft de Bistro! En daar zijn we allemaal blij mee.

 

40 jaar lang hebben de familie de Peuter (32 jaar), Chris Matterne en Gilbert ‘t Muiske de Bistro dag en nacht open gehouden. Lief en leed zijn gedeeld tussen de vier muren van dit authentieke café.

Elke Truienaar heeft wel ooit zijn weg naar de Bistro gevonden: voor een koffie, een frisse pint, of gewoon voor een babbel aan de toog.

Jan trekt weldra de deur achter zich dicht en dus zijn de exploitanten Jens Rasquin en Pascal Vossius van de Bistro op zoek naar een nieuwe gerant om de pinten te tappen en de verhalen te vertellen, samen met Vera, Rienzo en Valerie.

De Bistro zal open blijven op de huidige locatie en wordt vanaf 20 september grondig gerenoveerd. Tijdens de renovatieperiode zal er een pop-up chalet tegen de kerk komen.

De initiatiefnemers van dit toekomstig project zijn nu volop op zoek naar een gerant ter vervanging van Jan en naar extra medewerkers voor het team.

Wie zoekt er mee? Alle tips zijn welkom.

Kan een zwart-witafbeelding zijn van straat en steenmuur

 

Nu zondag is het feest! Bistro Blijft Bestaan!
Kom zondag 1 mei naar het BBB festival!
Er staat een prachtig team klaar, zonder Jan helaas, maar we gaan ons stinkende best doen.
We geven er een lap op!
Iedereen welkom vanaf 13u30 op zondag 1 mei aan en in de Bistro!
Volledig programma op www.wievolgtjanop.be